UA-52395193-1 Skip to content

Advent na Gradini unio radost u zimske dane i srca posjetitelja!

Ovogodišnje izdanje Adventa na Gradini bilo je po mnogočemu neobično, a ipak toliko posebno! Ispijanje kuhanog vina i uživanje u gastro ponudi zamijenile su duge šetnje i druženje s bližnjima u ponešto mirnijoj atmosferi. Ipak, obasjana svjetlošću 12 kilometara božićnih lampica, Gradina je opet postala raskošno ukrašena dama koja je plijenila poglede posjetitelja. Božićni duh i blagdanska atmosfera tijekom cijelog adventa zadržali su se unutar zidina kaštela, ali i u srcima posjetitelja.

Ove je godine Gradina ukrašena u dvije tematske boje – zlatnu i ledeno bijelu, što je izmijenilo vizuru blagdanskog ruha koje svakog Adventa krasi Trsatski kaštel. Unikatne blagdanske dekoracije i ove su godine razveselile posjetitelje, a najveća europska kruna te trsatski zmaj obavijen stotinama lampica smjestili su se unutar zidina. Stambeni dio kaštela ove je godine mamio posjetitelje svjetlošću obojanih zidina, ali i prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev, posebice u predvečerje kada prizori zalaska sunca oduzimaju dah.

Svima znane okolnosti, ali i veliki broj kišnih dana, ipak nisu spriječili posjetitelje da i ove godine prošeću stoljetnom damom i uživaju u blagdanskim čarima. Iako je Advent proveden u mirnijem, drugačijem ozračju, čarolija blagdana na Trsatskoj gradini nije izostala, već je podsjećala na neka prošla, vedrija izdanja i ulijevala nadu u optimističniju budućnost!

Back To Top