UA-52395193-1 Skip to content

Božićne jaslice s Trsatske gradine krasit će dva lokaliteta KBC-a Rijeka

Iz KBC-a Rijeka danas su se konačno mogle čuti lijepe vijesti. Na trenutak su novosti o pandemiji koronavirusa zamijenile one o postavljanju božićnih jaslica i to na čak dva lokaliteta Kliničkog bolničkog centra. Donacija je to organizatora Adventa na Gradini, koji su božićne jaslice odlučili s Trsatske gradine premjestiti u prostor KBC-a Sušak te u Dječju bolnicu na Kantridi. Ovom se gestom barem dio božićne čarolije preselio u bolničke hodnike s namjerom da unese dozu optimizma, radosti i nade pacijentima koji će ove blagdane provesti u bolnici, ali i medicinskom osoblju koje neumorno brine o zdravlju pacijenata. Ručno izrađene jaslice s pomičnim elementima i svjetlosnim efektima bit će izložene tijekom cijelog adventskog razdoblja te unijeti božićni duh i radost na kraju ove nimalo lake godine.

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske u KBC Rijeka donijeli su betlehemsko svjetlo mira koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima. Radi se o inicijativi u kojoj Hrvatska sudjeluje već 28 godina, svjetlo mira je u PGŽ stiglo prije dva dana, a danas je predano ravnatelju KBC-a Rijeka, uz dobre misli i poruke koje to svjetlo donosi.

Na konferenciji za medije javnosti su se obratili: pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Rijeka gđa. Snježana Juričić, ravnatelj KBC-a Rijeka g. Alen Ružić i g. Vedran Babić, organizator Adventa na Gradini.

Snježana Juričić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo:

„Zahvaljujemo g. Vedranu Babiću na ovoj prekrasnoj donaciji, koja puno znači i pacijentima i djelatnicima. Ove jaslice predstavljaju izraz štovanja tradicije i buđenje osjećaja doma i obitelji te nešto što nam svima budi nadu u bolje sutra.“

Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka:

„Iznimna mi je privilegija i čast da mogu biti danas ovdje i zahvaliti se što je jedan prekrasan komadić Adventa na Gradini preseljen u KBC Rijeka i to na dva lokaliteta – na Sušak i u Dječju bolnicu Kantrida. Ovo je prekrasna gesta, simbolika je i više nego jasna, posebice u ovo doba godine kada smo svi emotivni i kada su nam izuzetno potrebne poruke dobra, mira i optimizma. Kraj godine je doba kada se osvrćemo unatrag, a ove je godine ta perspektiva doista posebna u kontekstu epidemije za koju nismo mogli niti slutiti da će se dogoditi. Tim više, svaka pozitivna emocija i svako podsjećanje na mir i dobro je više no dobrodošla, a moram reći da sve ono što činimo za naše pacijente počiva u prvom redu na entuzijazmu i zajedništvu naših djelatnika pa mi je drago da su ove jaslice posvećene i našim pacijentima, ali i našim djelatnicima. Također, zahvaljujem se Hrvatskim

Back To Top