UA-52395193-1 skip to Main Content
Brojni Zanimljivi Sadržaji Na Baltazaru

Brojni zanimljivi sadržaji na Baltazaru

Trsatska gradina na jedan je dan bila pretvorena u dom profesora Baltazara koji je ugostio brojne sadržaje s temom popularizacije znanosti. Tematsku manifestaciju Baltazar na Gradini, koja je osmišljena u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a inspirirana poveznicom grada Rijeke i popularnog animiranog filma Profesor Baltazar, u kojoj je Rijeka poslužila kao inspiracija prilikom osmišljavanja Baltazar grada posjetili su brojni posjetitelji i svatko je uspio pronaći nešto za sebe.

Na tri su lokacije, u prostoru Mira junaka, u kuli i na otvorenom prostoru zanimljiva predavanja i demonstracije održali 6 predavača sa Sveučilišta u Rijeci: Sara Grbčić, mag. ing. aedif., dr.sc.Marijana Butorac, dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester, dr.sc. Tomislav Terzić i Beti Zaharija. Dr.sc. Vanda Juranić Lisnić, Jelena Železnjak, mag.ing.mol.biotech., doc.dr.sc. Berislav Lisnić i dr.sc. Ivana Stražić Geljić održali su interaktivnu demonstraciju, a posjetitelji su se mogli koristiti se i mikroskopima.

baltazar6

U ulaznom prostoru posjetiteljima se predstavio JGL sa svojim edukativno – prezentacijskim kornerom, a za one najmlađe tu je bila i Zemlja zabave – ludi laboratorij čiji su članovi bili zaduženi za održavanje zanimljivih pokusa.

U prostoru spilje posjetitelji su mogli pogledati animirani film Profesor Baltazar te izložbu „Imaginary – čarobna matematika“, a ispred Mira Junaka razgledati što su im pripremili CTI Tesla i Matematički svijet. S posjetiteljima se cijelo vrijeme otrajanja manifestacije družio i sam profesor Baltazar.

baltazar8 baltazar19 baltazar21 baltazar27

Back To Top