UA-52395193-1 Skip to content

Danas je na Trsatskoj gradini održana konferencija za medije kojoj je najavljen program 12 Ljeta na Gradini koje se održava od 08.07. do 01.09.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić – organizator Ljeta na Gradini, Vojko Obersnel – gradonačelnik Grada Rijeke i Petar Škarpa – direktor TZ grada Rijeke.

Ljeto na Gradini je tradicionalna kulturno, umjetničko, zabavna manifestacija koja se održava tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine u Rijeci. Manifestacija je do sad održana 11 puta i na njoj je održano više od 340 različitih programa. 2017 godine platformu programskog sadržaja Ljeta na Gradini činiti će originalan konceptualno tematski program – poseban po svojoj tematici i provedbi organizacije što se u proteklim godinama pokazalo kao pun pogodak obzirom na posjećenost i brojne pozitivne kritike publike. Osim 6 tematskih manifestacja posjetitelji će moći uživati i u 7 koncertnih nastupa, 3 predstave te u 3 umjetničko – obrazovna programa.

Otvaranje manifestacije održati će se 8. srpnja s tematskom manifestacijom 3000 svijeća na Gradini – najposjećenijom manifestacijom Ljeta na Gradini temeljenom na 3000 upaljenih plamenova, a program će trajati do 1. rujna 2017. godine.

U sklopu manifestacije će ukupno biti održano 19 programa na kojima će se publici predstaviti čak 264 sudionika programa (konceptualnih umjetnika, glumaca, pjevača, predavača, instrumentalista, performera…)

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz, moguće je kupiti u pretprodaji od srijede 14. lipnja u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr.

 

Vedran Babić:

”Zaista mi je zadovoljstvo najaviti ovogodišnje izdanje Ljeta na Gradini na kojemu će biti održano 19 programa u sklopu kojih će se publici predstaviti čak 264 umjetnika. Manifestacija je to koja se ove godine održava 12. put. Unazad nekoliko godina manifestacija je sve popularnija što se odrazilo na rekordnoj posjećenost protekle godine. Program pripremamo već nekoliko mjeseci i vjerujemo da će u njemu uživati mnogi posjetitelji kao što smo mi uživali pripremajući ga.”

Vojko Obersnel:

”Drago mi je da smo pred novim programom Ljeta na gradini, festivala koji se pretvorio u jednu izuzetno dobro organiziranu i vrlo bitnu manifestaciju za grad Rijeku te koji privlači veliki broj posjetitelja što iz Rijeke i okolice, što turista. Pred nama je zanimljiv program te mi je posebno drago da smo kao grad Rijeka uvijek pomagali organizaciju ove manifestacije i da ćemo to činiti i dalje. Preporučam svima da dođu na Trsatsku gradinu i uživaju u brojnim sadržajima koje ova manifestacija pruža. Čestitka organizatorima i sponzorima koji potpomažu ovo događanje.”

Petar Škarpa:

”Meni je izuzetno drago vidjeti da smo uspjeli održati kontinuitet Ljeta na Gradini te da iz godine u godinu imamo sve kvalitetniji i raznovrsniji program. Vrlo je pohvalno da imamo sve više sadržaja bez jezične barijere za naše goste i turiste koji rado posjećuju sam lokalitet Trsata i Gradine. Čestitka organizatorima i sponzorima koji su pokazali da imaju sluha i za turističku ponudu grada Rijeke te se nadamo da ćemo još jedno ljeto svi uživati na Gradini.”

Back To Top