UA-52395193-1 Skip to content

Glazbeni virtuozi Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić očarali publiku Ljeta na Gradini

Prekrasnu glazbenu večer u sklopu Ljeta na Gradini održao je u srijedu svestrani glazbenik Francesco Squarcia, u pratnji pijanista Aleksandra Valenčića. Ovaj renomirani glazbenik međunarodnog ugleda u intimnoj atmosferi na Gradini je izveo široku paletu skladbi kojima je oduševio sve prisutne.

Francesco Squarcia, inače rodom Riječanin, višestruko je nagrađivan glazbenik koji je surađivao s nekim od naprominentnijih međunarodnih institucija. Osnivač je gudačkog ansambla “I Cameristi Italiani“ te dobitnik brojnih nagrada i priznanja, kako u Hrvatskoj tako i izvan granica. Kompozitor i aranžer Aleksandar Valenčić uz mnoge nagrade na festivalima u Hrvatskoj koje je postigao kao kompozitor i aranžer, pet puta je sudjelovao u pobjedama na nacionalnim izborima za Eurovision Song Contest.

Ovaj glazbeni duo svojom je emotivnom izvedbom i virtuoznošću stvorio jedinstvenu atmosferu na Trsatskoj gradini u kojoj je pod vedrim nebom uživala brojna publika. Gošća na koncertu bila je nećakinja Francesca Squarcie- Miriam Monica, glumica i pjevačica koja živi u Piranu, a na harmonici ju je pratio njezin suprug Marcel Marinšek, akademski glazbenik iz Pirana.

Također, na koncertu je nastupila i osmogodišnja Laura Valenčić, kćerka Aleksandra Valenčića, te u njegovoj pratnji izvela skladbu na violini.

Na Trsatskoj gradini u srijedu, 23. kolovoza slijedi komedija Ja, tata! u izvedbi talentiranog  Rakana Rushaidata, s početkom u 21.00 h. Ulaznice za sjedenje su rasprodane, a u prodaji su ulaznice za stajaje i to u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr.

Back To Top