UA-52395193-1 Skip to content

Malik fest 2018. oduševio posjetitelje!

Proteklog vikenda održan je Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera – Malik fest 2018. Mnogobrojni programi održani su u Trsatskoj Gradini i u parku ispred gdje su podignuti viteški tabori. U čast obilježavanja 900. godina od prvog spominjanja imena Frankopan ove godine Gradinu je naselilo čak 11 viteških udruga iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Program je u subotu započeo brojnim predstavama, prikazima borbi, predavanjem o kulturnoj ruti “Putevima Frankopana”, interaktivnom pričaonicom “Pričom te zovem”, a vrhunac je dosegnuo za vrijeme spektakularne bitke! Hrabri Frankopanski vojskovođa u spektakularnoj bitci s topovima osvojio je Gradinu, vatrenim nastupom i borbom sa zapalljenim bakljama te žonglerskim nastupom Trilje IV proslavila se veličanstvena pobjeda.

Za djecu su oba dana bile organizirane razne igre i radionice poput bacanja kamena s ramena, gađanja kopljima, skakanja u vreći, mačevanja, streličarenja, kaligrafije i pričanja priča. Posebno oduševljenje izazvala su naša dva ponija  kao i dječja bitka u kojoj su hrabra djeca porazila zle vitezove i oslobodila princezu zarobljenu u kuli!

Ovogodišnji program zatvorili smo vatrometom koji je smješao naš majstor alkemičar.

Ovim putem zahvaljujemo se PGŽ-u, Gradu RIjeci, TZ grada Rijeka, Projektu “Putevima Frankopana” te pivovari Kaltemberg Adria na potpori!

Već sada za iduću godinu najavljujemo još zanimljiviji i veći Malik fest 2019.!
I iduće Vas godine očekujemo u svijetu iz mašte i srednjem vijeku!

Back To Top