UA-52395193-1 skip to Main Content

Sinoć je na Trsatskoj gradini održano otvaranje 11. po redu “Ljeta na Gradini” uz jedinstvenu manifestaciju “2000 svijeća na Gradini” uz još neviđeni broj posjetitelja na ovom prostoru. Prema komentaru brojnih posjetitelja ovoliki broj ljudi na prostoru Trsatske gradine još nije zabilježen. Svi oni koji su posjetili Trsatski gradinu zaista su mogli uživati u nesvakidašnjem prizoru plamena 2000 svijeća te brojnoj ambijentalnoj rasvijeti, scenskim elemenatima te nastupu 15 izvođača. Manifestacija je započela uz jedinstven zvuk gonga u izvedbi konceptualnog umjetnika Lea Oella Serafimia te nastupom 10 kostimiranih performera na različitim pozicijama u prostoru parka, u kojemu su u suradnji s PC Grupom bile postavljene dvije svijetleće instalacije koje su oduševile publiku i stalno bile na meti mobitele i fotoaparata. 

IMG_9641

Za prvu je instalaciju utrošeno 200 m špage koja je povezivala centralno postavljenu skulpturu i okolno drveće i na taj način tvorila zračni prostor ispunjen plamenom svijeća. Drugu instalaciju dugu 10 m tvorile su svijeće postavljenena na 111 metalnih šipki različite visine i tako tvorile prostor plamtećih štapova. U prostoru Trsatske gradine posjetitelji su mogli uživati u zvukovima violine u interpretaciji Anamarije Martinčić, zanimljivoj koreografiji plesne skupine Ri Dance, u vokalnoj izvedbi Dine Antonića uz pratnju Aleksandra Šupka na gitari te osvijetljenoj skulpturi u obliku zmaja.

IMG_9719 Količina posjetitelja i brojni pozitivni komentari opravdali su ideju organizatora manifestacije da upravo originalne konceptualne manifestacije tvore osnovu programskog sadržaja “Ljeta na Gradini”. Svi oni koji su sinoć uživali neće morati dugo čekati na nove tematske manifestacije jer nas već u četvrtak očekuje glazbeno scenski nastup u prostoru Perivoja Gospe Trsatske u izvođenju 25 umjetnika iz popularnog zbora mladih “Josip Kaplan”, 17 plesača iz jedinstvene plesne udruge Ri Dance te 4 gudača i pianiste koji će zajedničkim umjetničkim nastupom publiku provesti kroz mističan svijeta zborske pjesme i pokreta, a nakon toga u subotu je pred nama treće izdanje modne manifestacije City 45 20 – festival mode koji cijelu Trsatsku gradinu pretvara u prostor ispunjen modom.
Back To Top