UA-52395193-1 Skip to content

Najavljeno 18. Ljeto na Gradini: Od A_LIVE/A_STRANA VOKALISTI, klape Intrade i Tomislava Bralića, klape Cambi, Nike Turković do Amire Medunjanin…

Program “18. Ljeta na Gradini” na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te voditeljica marketinga Ljeta na Gradini Petra Peloza Vuherer.

Gradonačelnik Marko Filipović čestitao je na 18. rođendanu manifestacije koja svake godine privlači veliki broj Riječanki, Riječana, ali i turista. Ljeto na Gradini prilika je za prezentaciju kulturne baštine, prekrasnog Trsatskoj kaštela koji u ljetnim mjesecima postaje najljepša pozornica. Ove godine, kvaliteta programa je kao i do sada izvanredna i svatko će pronaći ponešto za sebe. 

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ponosan je na kontinuitet održavanja programa koji je bogat i kvalitetan. 

Fotografirao: Dražen Suvić

18. ROĐENDAN PROSLAVITI ĆE SE ODLIČNIM PROGRAMOM

Ovogodišnje Ljeto na Gradini počinje 17.6.2023. i traje do 1.9.2023., a program je kao i svake godine ispunjen. Ove godine s čak 21. manifestacijom.

18. Ljeto na Gradini počinje s Danima Frankofonije na kojem će Alba&Leo te Elvis Stanić na Trsatsku gradinu donijeti note francuske šansone i francuski jazz. 

Već u četvrtak, 29.6. na Trsatskoj gradini nastupit će Ivan Pešut i Marko Tolja u večeri nazvanoj “An Evening With Eric Clapton Songs”

Jedna od najperspektivnijih mladih hrvatskih kantautorica, Nika Turković, na Gradini nastupa 1.7.

Klapska pjesma će okupati zidine Trsatske gradine 7.7., a za to je zadužena jedna od najpoznatijih i najrenomiranijih klapa u Hrvatskoj – Klapa Intrade i Tomislav Bralić.

Rado viđen gost na Trsatskoj gradini je i Whiteheads Band koji će i ove godine rasplesati Gradinu, a posjetitelji će moći uživati u rock & roll ritmu 15.7.

Posebnost ovogodišnjeg Ljeta na Gradini je i manifestacija U ROCK RITMU. Kroz dva dana manifestacije, 19. i 20.7., sedam će bendova podsjetiti na povijesne lokacije riječkog rocka, a jedna od njih je i Trsatska gradina. 

Rijeka je imala svoje plesnjake, a na to će nas podsjetiti Grupa Forum koja će u večeri nazvanoj “International Dance Party” izvoditi svoje autorske pjesme, ali i domaće, zabavne hitove, dalmatinsku glazbu te internacionalne standarde. Spremite u kalendar 26.7. 

Večer koja će svima ostati u sjećanju je 28.7. na Trsatsku gradinu dolazi A_LIVE/A_STRANA VOKALISTI. Posljednjih godina, gotovo je nezamisliva i jedna glazbena emisija bez aktera vrlo popularne i omiljene TV emisije “A strana”, a upravo će 12 glazbenika ovoga ljeta svirati na Trsatskoj gradini. 

KOLOVOZ TAKOĐER RASPJEVAN

Kolovoz na Trsatskoj gradini otvara Pavel, 3.8., dok je 5.8. rezerviran za poznatog hrvatskog pijanista, skladatelja i aranžera Zvjezdana Ružića i koncert nazvan Pianotron. 

Klapske pjesme bit će i u kolovozu. U nastupu klapa Cambi, 12.8., prenijeti će na svakog gledatelja iskrenu ljubav prema klapskoj pjesmi.

Izvanrednu izvedbu, Amire Medunjanin, na Trsatskoj gradini moći će se poslušati 19.8. Amira se ističe jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evora i Billie Holiday. Zvuci sevdaha odjekivat će Trsatskim kaštelom. 

Prošle godine glazbena umjetnica Jelena Radan nastupila je s Pedrom Abreom, a ove godine dolazi s Meri Jaman i Anitom Valo (Meritas) i to 25.8. 

Mladi riječki glazbenik rodom iz Čakovca, Borna Benko, do sada je surađivao s brojnim glazbenicima, a ove godine snimio je i svoj prvi autorski album. Nove skladbe na Trsatskoj gradini predstavit će 31.8.

 

Fotografirao: Dražen Suvić

LJETO NA GRADINI ZAVRŠAVA 1.RUJNA

Ljeto na Trsatskoj Gradini završava 1.9. s predstavom “Sex i Glad” u kojoj glumi Tarik Filipović.

ULAZNICE DOSTUPNE VEĆ OD DANAS

Ulaznice za Ljeto na Gradini dostupne su već od danas preko sustava mojekarte.hr te njihovim prodajnim mjestima Dallas Music Shop Rijeka, Foto Reviji… Ulaznice se mogu nabaviti i u Vintage baru na Trsatskoj gradini.

Sve informacije vezane za nadolazeće Ljeto na Gradini bit će dostupne na stranici trsatskagradina.com kao i na službenom Facebook i Instragram profilu. 

Na kraju konferencije za medije, organizator Ljeta na Gradini, Ante Žeželj, zahvalio se svim posjetiocima što rado posjećuju programe te kako je uvjeren da će se tako nastaviti i ovoga ljeta.

 

Back To Top