UA-52395193-1 skip to Main Content
Najavljeno Premijerno Izdanje Rijeka Trail Utrke Koja Se Održava Ovog Vikenda

Najavljeno premijerno izdanje Rijeka Trail utrke koja se održava ovog vikenda

Riječko zaleđe nudi cijeli labirint skrivenih staza savršenih za trail trčanje i hiking, a danas je najavljeno premijerno izdanje utrke Rijeka Trail koje će se održati 6. svibnja i koje će prolaziti dijelom tih staza. Start i cilj ove utrke bit će ispred Trsatskog kaštela, a u njemu je održano i predstavljanje Rijeka Traila.

Utrku su najavili Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke te Elvir Sulić i Darija Bostijančić, predstavnici organizatora utrke, Društva za sportove u prirodi Ad Natura.
Ova prva riječka trail running utrka održat će se u subotu 6. svibnja s početkom u 9 sati i nudi 3 atraktivne staze – Veli vrh (14km), Grobnik (27km) i Studenu (39km). Proglašenje pobjednika je u 16 sati, a predviđeni dolazak najbržih natjecatelja je u 10.20 sati (utrka 14 km), u 11.40 sati (27 km) i u 12.40 sati (37 km).

Na utrci će nastupiti 260 natjecatelja iz 8 zemalja: Austrije, Italije, Poljske, Slovačke, SAD-a, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske. Utrka Rijeka Trail povezuje Rijeku i mjesta u njenom neposrednom okruženju – Viškovo, Klanu, Jelenje i Čavle, promovirajući šetnice i planinarske staze pogodne za šetnje, planinarenje i trail trčanje, nudeći sudionicima mogućnost da ih dožive, osjete i istraže. Natjecatelji će kroz utrku upoznati atraktivne lokacije kao što su šetnica uz Rječinu, kanjon Rječine, Žakaljske mlinove, bunkere na Velom Vrhu…

Rijeka Trail nastao je u organizaciji Društva za sportove u prirodi Ad Natura, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke. Utrka je dio serijala Kvarner Trails u koji su uključene i trail running utrke Hahlići Trail, Risnjak Trail i Učka Trail. Utrke u sklopu ovog serijala za cilj imaju promociju Primorsko-goranske županije i njenih prirodnih znamenitosti te staza pogodnih za hiking i trail trčanje, a njihova posjećenost, kao i pozitivni sportsko-turistički učinci, rastu iz godine u godinu. U 2016. godini u sklopu serijala Kvarner Trails održane su 3 utrke na kojima je sudjelovalo ukupno 974 natjecatelja iz 23 države.

https://hr-hr.facebook.com/rijekatrail/

Back To Top