UA-52395193-1 Skip to content

Najavljeno premijerno izdanje Rijeka Trail utrke koja se održava ovog vikenda

Riječko zaleđe nudi cijeli labirint skrivenih staza savršenih za trail trčanje i hiking, a danas je najavljeno premijerno izdanje utrke Rijeka Trail koje će se održati 6. svibnja i koje će prolaziti dijelom tih staza. Start i cilj ove utrke bit će ispred Trsatskog kaštela, a u njemu je održano i predstavljanje Rijeka Traila.

Utrku su najavili Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke te Elvir Sulić i Darija Bostijančić, predstavnici organizatora utrke, Društva za sportove u prirodi Ad Natura.
Ova prva riječka trail running utrka održat će se u subotu 6. svibnja s početkom u 9 sati i nudi 3 atraktivne staze – Veli vrh (14km), Grobnik (27km) i Studenu (39km). Proglašenje pobjednika je u 16 sati, a predviđeni dolazak najbržih natjecatelja je u 10.20 sati (utrka 14 km), u 11.40 sati (27 km) i u 12.40 sati (37 km).

Na utrci će nastupiti 260 natjecatelja iz 8 zemalja: Austrije, Italije, Poljske, Slovačke, SAD-a, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske. Utrka Rijeka Trail povezuje Rijeku i mjesta u njenom neposrednom okruženju – Viškovo, Klanu, Jelenje i Čavle, promovirajući šetnice i planinarske staze pogodne za šetnje, planinarenje i trail trčanje, nudeći sudionicima mogućnost da ih dožive, osjete i istraže. Natjecatelji će kroz utrku upoznati atraktivne lokacije kao što su šetnica uz Rječinu, kanjon Rječine, Žakaljske mlinove, bunkere na Velom Vrhu…

Rijeka Trail nastao je u organizaciji Društva za sportove u prirodi Ad Natura, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke. Utrka je dio serijala Kvarner Trails u koji su uključene i trail running utrke Hahlići Trail, Risnjak Trail i Učka Trail. Utrke u sklopu ovog serijala za cilj imaju promociju Primorsko-goranske županije i njenih prirodnih znamenitosti te staza pogodnih za hiking i trail trčanje, a njihova posjećenost, kao i pozitivni sportsko-turistički učinci, rastu iz godine u godinu. U 2016. godini u sklopu serijala Kvarner Trails održane su 3 utrke na kojima je sudjelovalo ukupno 974 natjecatelja iz 23 države.

https://hr-hr.facebook.com/rijekatrail/

Back To Top