UA-52395193-1 Skip to content

Orkestar Hampshire County Youth Band gostovao na Trsatskoj gradini

Melodije puhačkog orkestra Hampshire County Youth Band jučer su odjeknule Trsatskom gradinom te stvorile ugodnu i dinamičnu atmosferu na ovom jedinstvenom prostoru. Orkestar sačinjava pedesetak mladih glazbenika u rasponu od 17 do 20 godina koji putuju Europom i nastupaju, a u tijeku je hrvatska turneja.

Orkestar u kojem su nastupale brojne generacije, osnovan je 1963. godine u Hampshireu. Trenutni redatelj, Jock McKenzie, orkestar je zadržao na zavidnom visokom nivou na lokalnoj i nacionalnoj razini te su primili brojne nagrade za nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Španjolskoj, Malti, Italiji i Austriji.

Članovi orkestra imali su priliku raditi i nastupati s međunarodno priznatim umjetnicima što im je zasigurno pomoglo u njihovim daljnim izvedbama, a izvode jazz, folk i pop glazbu.

Publici na Trsatskoj gradini predstavili su se uistinu širokom paletom skladbi- od klasika i pop-rock obrada pa sve do jazza, a izvedbom nekih od poznatih skladbi u drugačijem aranžmanu, pokazali su kako puhački orkestar može stvoriti jedinstveni glazbeni spoj klasičnog i modernog.

Od 01. do 04. kolovoza na Gradini se održavaju dani vizualne umjetnosti i komunikacije, gdje će umjetnici kroz nekoliko dana graditi svoja djela u različitim vizualnim medijima koje će posjetitelji moći pogledati, kako prilikom same izrade, tako i po završetku manifestacije kada će umjetnička djela biti izložena na samom prostoru Gradine.

Back To Top