UA-52395193-1 skip to Main Content
Orkestar Hampshire County Youth Band Gostovao Na Trsatskoj Gradini

Orkestar Hampshire County Youth Band gostovao na Trsatskoj gradini

Melodije puhačkog orkestra Hampshire County Youth Band jučer su odjeknule Trsatskom gradinom te stvorile ugodnu i dinamičnu atmosferu na ovom jedinstvenom prostoru. Orkestar sačinjava pedesetak mladih glazbenika u rasponu od 17 do 20 godina koji putuju Europom i nastupaju, a u tijeku je hrvatska turneja.

Orkestar u kojem su nastupale brojne generacije, osnovan je 1963. godine u Hampshireu. Trenutni redatelj, Jock McKenzie, orkestar je zadržao na zavidnom visokom nivou na lokalnoj i nacionalnoj razini te su primili brojne nagrade za nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Španjolskoj, Malti, Italiji i Austriji.

Članovi orkestra imali su priliku raditi i nastupati s međunarodno priznatim umjetnicima što im je zasigurno pomoglo u njihovim daljnim izvedbama, a izvode jazz, folk i pop glazbu.

Publici na Trsatskoj gradini predstavili su se uistinu širokom paletom skladbi- od klasika i pop-rock obrada pa sve do jazza, a izvedbom nekih od poznatih skladbi u drugačijem aranžmanu, pokazali su kako puhački orkestar može stvoriti jedinstveni glazbeni spoj klasičnog i modernog.

Od 01. do 04. kolovoza na Gradini se održavaju dani vizualne umjetnosti i komunikacije, gdje će umjetnici kroz nekoliko dana graditi svoja djela u različitim vizualnim medijima koje će posjetitelji moći pogledati, kako prilikom same izrade, tako i po završetku manifestacije kada će umjetnička djela biti izložena na samom prostoru Gradine.

Back To Top