UA-52395193-1 Skip to content

Otvaranje Ljeta na Gradini – “1000 svijeća na Gradini”

2000 plamenova na otvaranju 10. Ljeta na Gradini!

Originalna konceptualna manifestacije temeljena na 2000 upaljenih plamenova na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine. Posebnost ovogodišnje manifestacije će biti, po prvi puta, izrađena svijeća sa 1000 plamenova u izvedbi PC Grupe. Ova originalna manifestacija prvi puta je održana prilikom otvaranja Ljeta na Gradini 2014. godine i opravdala je sva očekivanja, odnosno bila je najposjećenija manifestacija od svih održanih manifestacija u sklopu prošlogodišnjeg Ljeta na Gradini. Manifestacija je koncipirana na način da se posjetitelje provede kroz jedinstven prostor Trsatske gradine gdje će na različitim lokacijama moći uživati u različitim prezentacijama i vrstama svijeća, od onih ambijentalnih i visećih svijeća na sajlama pa do površina s upaljenim lučicama i stotina upaljenih lampiona i vrtnih svijeća. Osim samog razgledavanja posjetitelji će moći uživati i u zvukovima harfe u izvođenju  profesorice Diane Grubišić Ćiković, plesnim pokretima skupine Ri Dance te u vokalnim izvedbama Nikoline Tomljanović uz pratnju Damjana Brnića na gitari. 

Saznajte više o sudionicima manifestacije..

PC GRUPA

PC Grupa LOGO

Tvrtka PC grupa d.o.o. bavi se proizvodnjom svijeća, a nastala je 2010. godine spajanjem tvrtke Plenus d.o.o. iz Otočca i tvrtke Cupido d.o.o. iz Opatije. Obje tvrtke imaju dugogodišnju tradiciju izrade lampiona i svijeća za sve prigode i namjene. Današnja proizvodnja nastavlja tradiciju izrade lampiona i svijeća, koristeći kvalitetne sirovine, a uz pomoć modernih tehnologija te na korištenju parafina koji ispunjava visoke standarde po pitanju čistoće materijala, udjela ulja, a time i ekološke prihvatljivosti. Misija tvrtke je razvoj proizvoda visoke kvalitete po pristupačnim cijenama dok je vizija postati jedan od vodećih proizvođača i distributera lampiona i svijeća u regiji.

 

 

DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ

svijece6

Diana Grubišić Ćiković  završila je studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i studij harfe na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim tečajevima za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska), i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković”. Do sada je održala brojne koncerte u zemlji i inozemstvu. Osim solistički, nastupa i u komornim sastavima. Više od dvadeset godina. bila je članicom Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci , a od 2002. godine kao docentica predaje harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

 

NIKOLINA TOMLJANOVIĆ

IMG_0959

Nikolina Tomljanović članica je riječke grupe E.N.I. i već je 20 godina u glazbenim vodama. Od 2014. godine paralelno gradi samostalnu karijeru uz producentsku podršku Nene Belana. Do sad je objavila tri uspješna singla.

 

RI DANCE

RI Dance

Udruga se bavi razvojem plesa i plesne kulture te okuplja djecu i mladež predškolskog, osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta, a svoje dijelovanje manifestira kroz jedinstven koreografski izričaj upotpunjen inspirativnim kostimografskim riješenjima. Oblici i forme koje stvaraju kroz svoje pokrete jedinstven su programski sadržaj koji se može interpretirati kao jedinstven program ili kao kvalitetna nadopuna umjetničkom scenskom programu.

Ulaz za posjetitelje otvara se u 21.30 h, a program počinje u 22.00 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Back To Top