UA-52395193-1 skip to Main Content
Rijeka Dobila Pravu Božićnu Bajku!

Rijeka dobila pravu božićnu bajku!

Trsatska je gradina ove godine za vrijeme Adventa bila apsolutni hit blagdanskih događanja, što potvrđuje i više od 60.000 ljudi koji su posjetili božićnu čaroliju na Gradini. Čak 11 kilometara lampica očaralo je i male i velike, a održano je ukupno 14 atraktivnih programa – od druženja s Djedom Mrazom, do glazbenih i scenskih nastupa te uprizorenja živih jaslica.

Gradina je ugostila čak dva dočeka Nove godine – dok su djeca uz stotine balona i natup mađioničara odbrojavala sekunde do podna, u večernjem dočeku povrh grada s pogledom na čitav zaljev, posjetitelji su uživali uz nastup klape Nevera i DJ Fishera te ugodnoj novogodišnjoj atmosferi.

Pored mnoštva zabavnih programskih sadržaja, srednjovjekovni kaštel nad Rječinom, krasile su i jedinstvene jaslice u pokretu kojima se živopisno dočarala magična noć Isusovog rođenja. Najveća božićna kuglica obasjana tisućama svjetlucavih lampica dočekivala je sve znatiželjnike koji su prolazeći kroz nju ulazili u pravu božićnu bajku, zbog čega je kaštel često bio pretijesan da bi primio sve one  koji su htjeli biti dijelom ove posebne riječke priče. Jedna od posebnosti trsatskog adventa je zasigurno bila i raskošna zlatna kočija koju je za ovu priliku upregnuo zmaj – simbol Trsatske gradine, ujedno i omiljena kulisa za fotografiranje.

Ledena spilja krila je ukusne blagdanske slastice te je u nekoliko navrata ugostila Djedicu kojeg su najmlađi željno iščekivali, dok se na adventskim kućicama ispijalo popularno kuhano vino te kušali zimski gastro specijaliteti.

Izniman interes posjetitelja te veoma pozitivni utisci dokazuju kako je Advent na Gradini uistinu opravdao sva očekivanja, zbog čega se sljedeće godine možemo veseliti još ljepšem, raskošnijem i sadržajnijem Adventu.

„Drago mi je da smo sve one ideje koje smo imali uspjeli pretočiti u stvarnost i našim sugrađanima i njihovim gostima priredili pravu božićnu bajku u kojoj su mogli uživati u adventskom razdoblju. Ove godine sveukupno smo postavili više od 11 kilometara lampica kako bi cijelu Trsatsku gradinu obavili svjetlucavim plaštom, a ideja za nadogradnju ovog projekta ne nedostaje. Završetkom ovogodišnjih aktivnosti počet ćemo s planiranjem idućeg izdanja Adventa na Gradini za kojeg vjerujemo kako će privući još više posjetitelja“ – poručio je organizator Vedran Babić.

Back To Top