UA-52395193-1 Skip to content
predin na Gradini

S Predinom ukradeno dva sata sudbini

U okrilju Trsatske gradine i zagrljaju ljeta sinoć je u sklopu manifestacije „Ljeto na Gradini“ koncert održao slovenski kantautor Zoran Predin kojeg je na solo gitari pratio sjajni gitarist Igor Polak. Zajedničku glazbenu suradnju zbog boje kose šaljivo nazivaju „Srebrni pioniri“. Predin je koncert odlučio otvoriti kako je objasnio „morskom temom“ te je zapjevao pjesmom „Sveži vaterpolisti“. Pred većim brojem svojih štovatelja u toploj trsatskoj večeri i intimnoj atmosferi izveo je svoje poznate pjesme i autobiografske balade: „Pridi k meni“, „Bez tragova i sjene“, „Čarape ispod sandala“, „Čakaj me“, „Što bi mi bez nas“, „Kosa boje srebra“ i druge. Publiku je posebno dirnuo i oduševio izvedbom pjesme Arsena Dedića „Tvoje nježne godine“ istaknuvši da mu je Arsen bio prijatelj, mentor i stariji brat. Shrvan boli zbog nedavnog,  preranog gubitka prijatelja i kolege Damira Kukuruzovića, Predin je, prijatelju u sjećanje, napisao pjesmu koju je premijerno izveo pred riječkom publikom. Svaka je pjesma bila popraćena toplim pljeskom, a Predin je često između pjesama duhovito pripovijedao dosjetke i anegdote iz privatnoga i bogatoga glazbenoga života. Publika će zasigurno, do nekog novog susreta u Rijeci, dugo pamtiti ovaj lijepi koncert koji je odisao emotivnošću, iskrenošću, intimnim ispovijedima i Predinovom osobnošću.

Predin na Gradini

Što nas očekuje…

Nakon Predinova koncerta, u sljedećim tjednima srpnja „Ljeto na Gradini“ nudi pregršt događanja. Već večeras nastupa zbor „Josip Kaplan“. Publika može očekivati obrade narodne, gospel i popularne glazbe pod vodstvom umjetničke voditeljice Doris Kovačić.  Udruga „LP rock“ 13. i 20. srpnja organizira „Old rock summer festival Gradina ’21“ na kojem će se plesati i pjevati uz poznate rock hitove 70-ih i 80-ih godina.

Izložbu slika predstavit će 15. srpnja „Udruga CDP Rijeka“ te će održati glazbenu radionicu „Na krilima zavičajne glazbe“. Plesna skupina „Magija“ u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ-a te Školom za ples i balet OŠ „Vežica“ izvest će plesnu predstavu „Bez granica“

Od 14. do 29. srpnja posjetitelji će u hramu „Mir junaka“ moći razgledati izložbu „Metamorfoza brodoloma“ umjetnika Alena Šimokovića.

Dugoočekivani koncert zadarske pjevačice Natali Dizdar održat će se 16. srpnja, a već sljedećega dana, 17. srpnja započinje manifestacija „Frankopan food i klapa Šufit i Galić vina.

Ulaznice i zahvale…

Ulaznice za sva događanja mogu se kupiti u Vintage baru na Gradin, u Dallas Music shopu ili online mojekarte te na sam dan manifestacije na ulazu u Gradinu.

Sva se događanja odvijaju prema važećim epidemiološkim mjerama. Program 16. Ljeta na Gradini podržavaju: Grad Rijeka, TZ grada Rijeke, Erste banka, Hep, INA i Vintage bar.

Back To Top