UA-52395193-1 Skip to content

Spektakularno otvaranje Adventa na Gradini posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja!

Točno u 18.00 sati po prvi puta upalile su se lampice na Trsatskoj gradini i to njih čak 11 kilometara u programu otvaranja Adventa na Gradini. Nakon odbrojavanja i dobrih želja, na oduševljenje više od 6 tisuća posjetitelja Trsatska gradina pretvorila se u pravu božićnu bajku pružajući veličanstven prizor s čak 111 tisuća izvora svjetlosti.

Nakon što je cijeli kaštel zasjao u svjetlucavom ruhu, uslijedila su dva vatrometa iznenađenja, a članice skupine Ri Dance svojim su nastupom oplemenile ovaj svečani trenutak. Najveća božićna kuglica u Hrvatskoj zablistala je ispred ulaza u samu Gradinu, ledena spilja je bila pretijesna da bi primila sve znatiželjne, a jaslice u pokretu sa zvučnom kulisom izazvale su velik interes, posebice onih najmlađih.

Posjetitelji će na Trsatskoj gradini ovog Adventa uživati u ukupno 13 programa, od čega nas već prvi očekuje danas, 10. prosinca u 18.00 sati kada će Zajednica Krista Kralja uprizoriti žive jaslice na Trsatskoj gradini. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Zajednica Krista Kralja Udruge Desetina iz Rijeke djeluje već 15 godina, a utemeljena je s ciljem promicanja kršćanskih i kulturnih vrijednosti. Na Gradini će tijekom Adventa dva puta uprizoriti glazbeno-scensko skazanje živih jaslica u došašću, u kojem sudjeluje preko 20 kostimiranih članova koji na jedinstven način pričaju priču o Kristovom rođenju.

Back To Top