UA-52395193-1 skip to Main Content
STARTUP JUVO – HOME FRIEND OSVOJIO GRAND PRIX NA PAR PODUZETNIČKOM KAMPU U RIJECI

STARTUP JUVO – HOME FRIEND OSVOJIO GRAND PRIX NA PAR PODUZETNIČKOM KAMPU U RIJECI

U jedinstvenom ambijentu Trsatske gradine mladi startupovci prezentirali su svoje poduzetničke ideje pred natjecateljskom komisijom. Redom iskusni stručnjaci, poduzetnici, inovatori i marketingaši propitivali su ideje mladih entuzijasta testirajući održivost modela, a u konačnici i izdrživost natjecatelja. Nakon gotovo dvosatnog pitchanja, najboljim startup timom proglašen je Juvo – Home Friend iz Zagreba koji je uvjerio žiri u svoju ideju i odnio Grand Prix nagradu u vrijednosti od 35.000 kuna. Matija Srbić, Ivor Turčin i Sara Bajlo osvojili su edukacije, usluge mentoriranja, prostor za inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci i marketinške usluge izrade logotipa za svoju startup ideju. Pored toga, postali su i prvi tim koji je prošao na nacionalnu razinu natjecanja Startup Europe Awards.

Komisija

Inače, Juvo – Home Friend ideja je koja spada u kategoriju children – friendly tehnologije čiji je cilj spojiti baby – proofing doma s modernom tehnologijom. Mladi startup tim intenzivno radi na razvoju programa, aplikacije i hardvera te su upravo njihov entuzijazam, spremnost i konkretni odgovori ono što je osvojilo i stručnjake i publiku PAR Poduzetničkog kampa.

Drugo mjesto na PAR Poduzetničkom Kampu osvojila je Riječanka Monica Rogić s idejom Personalizirane četkice kao startup s najvećim potencijalom za rast, dok je Morana Jokić osvojila treće mjesto s idejom Tablet za planiranje rada odgojitelja kao startup s najvećim potencijalom društvenog doprinosa.

Stručni žiri, odnosno komisiju PAR Poduzetničkog kampa činili su mr.sc. Andrija Vitezić, pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, doc. dr.sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR, Silvija Gerc Vodopija, direktorica marketinga Novog lista, Sven Špehar, event manager HUB385 i Edi Budimilić, direktor Exevia. Ukupni nagradni fond iznosio je 45.000 kuna, a natjecateljski dio je bio regionalna uvertira u nacionalno natjecanje Startup Europe Awards koje će se održati u 10. mjesecu. SEA nagrade bit će dodijeljene u 6 kategorija: Social, ICT, Energy, Tourism, Cities, Creative Industries i Water, uz nagrade  Grand Prix award – Startup of the Year i Startup Hero Award. Pobjednici nacionalnog ulaze na europsko natjecanje i putuju u Brussels u prosincu 2016. gdje će se natjecati u žestokoj konkurenciji najboljih europskih startupova.

Back To Top