UA-52395193-1 skip to Main Content
Advent Na Gradini 2020

Advent na Gradini 2020

Božićna bajka na Trsatskoj gradini proteklih je godina postala apsolutni adventski hit u regiji, a ove će godine zasjati u svom četvrtom izdanju. Nakon što je u protekle tri godine oduševila Riječanke i Riječane, ali i posjetitelje iz cijele regije, ovogodišnji Advent odvijat će se u prilagođenom izdanju.

Od 29. studenog do 06. siječnja kaštel na Trsatu ponovno će obući novo ruho i spremno dočekati posjetitelje ogrnut plaštem božićnih lampica, kojih će biti još više nego protekle godine. Unikatne božićne dekoracije i jedinstvene ručno izrađene jaslice i ovog će Adventa udahnuti božićni duh stoljetnoj trsatskoj dami. Na putu će se naći svima poznati protagonisti priče, a nad gradom će se ponovno nadviti veličanstvena Votivna kruna, ujedno i najveća u Europi.

Vedran Babić – direktor Adventa na Gradini:

”Krenuli smo s pripremama za četvrto izdanje Adventa na Gradini u kojem će fokus biti na sam prostor Trsatske gradine. Na taj način moguća je kontrola broja posjetitelja, što ne bi bilo moguće kada bi se Advent održavao na širem području parka kao proteklih godina. U odnosu na prijašnju godinu, broj adventskih kućica je smanjen i one su još više disperzirane, a sve u svrhu stavljanja zdravlja na prvo mjesto, ne zanemarujući pritom osjećaj oduševljenja svih naših posjetitelja.”

Advent na Gradini se održava na otvorenom prostoru te će se za cijelo vrijeme trajanja projekta pratiti epidemiološke mjere izdane od strane Civilnog stožera.

Back To Top