UA-52395193-1 Skip to content

ADVENT NA GRADINI

Danas je na Trsatskoj gradini održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen atraktivan program Adventa na Gradini koji se održava na Trsatskoj gradini. Na konferenciji za medije su sudjelovali Vedran Babić – u ime organizatora manifestacije, Vojko Obersnel – gradonačelnik grada Rijeke i Ines Boban Štiglić – voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke.

Advent na Gradini je jedinstven projekt temeljen na svijetlosnom oplemenjivanju i provedbi prigodnog programskog sadržaja za vrijeme božićnih blagdana i to od 09.12.2017. godine do 07.01.2018. godine.

Platformu ove jedinstvene priče čini više od 11 kilometara božićnih lampica koje će prostoru Trsatske gradine podariti novo ruho. Na ulazu u Trsatsku gradinu posjetitelji će, prolazeći kroz najveću božićnu kuglicu visine 5 metara, ući u jedinstvenu božićnu bajku mnoštva svjetlucavih božićnih dekoracija.

Poznati trsatski zmaj upregnut će kočiju, Rimska kula ogrnut će svjetlucavi plašt, a kameni zidovi bit će obojani tisućama lampica. Posjetitelji će moći degustirati tradicionalne adventske delicije u ledenoj spilji ili na adventskim kućicama. U Miru junaka bit ćepostavljene božićne jaslice sastavljene od više od 300 elemenata koje su posebno za ovu priliku izrađene u Rimu.

U sklopu Adventa na Gradini posjetitelji će moći uživati u sveukupno 13 različitih programa. Vjerujemo da će posjetitelji jedva dočekati program Otvaranja Adventa na Gradini u sklopu kojega će Trsatsku gradinu obasjati tisuće lampica, a kako bi doživljaj bio potpun pobrinuti će se izvođačice iz plesne skupine Ri Dance. U sklopu programa na Gradini će biti održano uprizorenje živih jaslica s 20 kostimiranih izvođača u izvedbi Zajednice Krista Kralja. Oni najmlađi uživati će u druženju s Djeda Mrazom, Božićnoj iluziji u izvedbi renomiranog iluzioniste Andreja Škedela te u dječjem dočeku Nove Godine. Na Adventu na Gradini će nastupiti Love Runners band, Klapa Luka, No Stress band, Magic cock rock band, Retro’s Band, a posjetitelji će u Novu godinu ući uz glazbeni nastup Klape Nevera i DJ Fishera.

Vjerujemo da će sve predstavljeno biti odličan razlog na dolazak na ovu popularnu destinaciju brojnih posjetitelja.

Vedran Babić – organizator programa:

“S ponosom mogu predstaviti projekt na kojemu radimo već duži period. Ideja projekta bila je ogrnuti Trsatskoj gradini svjetlucavo ruho koje će očarati sve posjetitelje koji na Trsatsku gradinu uđu kroz najveću božićnu kuglicu u Hrvatskoj. Trsatsku gradinu još nismo imali prilike doživjeti u ovakvom svijetlu i s nestrpljenjem očekujemo 09.12. kada ćemo u 18.00 sati upaliti više od 11 kilometara lampica i posjetiteljima predstaviti brojne dekorativne elemente. Željeli smo stvoriti pravo adventsko ozračje u kojemu će uživati svi naši posjetitelji. Vjerujemo da će posjetitelji i u programskom sadržaju pronaći nešto za sebe ili jednostavno prošetati raznim djelovima Gradine pa u  spilji pronaći adventske delicije, a u Miru Junaka jaslice sačinjene od 300 elemenata i posebno za ovu prigodu izrađene u Rimu.”

Vojko Obersnel – gradonačelnik grada Rijeke:

“Advent na Gradini svakako će pružiti novi i kvalitetan blagdanski sadržaj građanima i turistima koji posjećuju Rijeka advent i stoga su se Grad Rijeka i TZ grada Rijeke uključili u njegovu realizaciju.  Željeli smo svake godine dodati Adventu jednu novu atrakciju i uvjeren sam da će Gradina biti dodatni poticaj turističkim pokazateljima kojima smo svakako vrlo zadovoljni. Nastavak je to višegodišnjega rada na razvoju urbanoga turizma, temeljenoga na manifestacijama i događanjima, u našem gradu. Naime, Advent na Gradini vrednuje s jedne strane Trsatsku gradinu kao kulturnu baštinu i kreće od samoga ambijenta po kojem je prepoznatljiva. S druge strane, atraktivnosti koje nudi, proširit će adventsku ponudu u našem gradu i biti nova pozivnica da se ta ponuda istraži od prekrasnoga Koblerovog trga i programa na Korzu pa do Klizališta na morskoj obali.”

Ines Boban Štiglić – voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke.

„Advent na Gradini jedan je od zaista atraktivnih i jedinstvenih programa, odnosno projekata za koji vjerujem kako će se izvrsno uklopiti u kompletna događanja u sklopu Adventa  koji Turistička zajednica Grada Rijeke svesrdno podržava. Posebno nam je drago da je Trsatski kaštel ponovno postao jedan od središta adventskih događanja i vjerujem da će zaista privući brojne turiste. Trsatski kaštel posljednjih je godina postao prava turistička meka koju pohode brojni posjetitelji, ne samo za vrijeme događanja nego i tijekom cijelog dana, a brojna događanja znatno su doprinjela popularnosti ove destinacije i poboljšanju turističke ponude grada Rijeke. Vjerujem da će i Advent na Gradini dodatno doprinjeti atraktivnosti našeg grada i da će privući brojne turiste iz Hrvatske i inozemstva.”

Back To Top