UA-52395193-1 Skip to content

Bajkovite scene s otvaranja Adventa na Gradini!

Tisuće posjetitelja iz cijele regije napokon je dočekalo – Trsatska gradina jučer je zablistala u svom punom sjaju, a uz očaravajuće efekte svečano je otvoreno sedmo izdanje Adventa na Gradini! Raskošno blagdansko ruho sačinjeno od čak 12 kilometara lampica zasvijetlilo je točno u 18 sati, a u božićnoj čaroliji moći će se uživati sve do 7. siječnja.

Rijeka posjetitelja nije sakrivala svoje oduševljenje u šetnji srednjovjekovnim kaštelom, u izdanju koje je za božićnih blagdana postalo prepoznatljivo u cijeloj regiji. Posebnu pažnju privlačio je ovogodišnji novitet – violina optočena lampicama koja se dominira centralnim dijelom. Advent na gradini poznat je upravo po unikatnim svjetlosnim dekoracijama, a jedna od njih je i božićna kuglica koja krasi ulaz u sam kaštel. U spilji su smještene unikatne božićne jaslice te veseli foto kutak za najmlađe, a u Miru junaka nalazi se još jedan punkt za fotografiranje – Coca Cola photo corner.

Unutar zidina smjestilo se pet adventskih kućica koje nude široku lepezu zimskih delicija. Na Foodie kućici mogu se kušati Tasty i Chilly burger te gurmanska kobasica, a za one koji se žele zagrijati kuhanim domaćim rakijama tu je Božićna koliba – kućica s raznovrsnom ponudom pića koja je svoju ponudu prilagodila i najmlađima. Kuhano bijelo i crno vino, kuhani gin i kuhani teranino samo su dio iz bogate ponude RiA adventske kućice, a kobasicu s kupusom, Golden burger ili Jingle burger posjetitelji mogu kušati na Jingle & Mingle adventskoj kućici. Advent bez fritula je nezamisliv, a za slastice se na Gradini brine ekipa s Di Mare Desserts koja, osim fritula s raznim preljevima, priprema ukusne waffle i palačinke. Za sve one koji žele ponijeti uspomenu s Adventa na Gradini, u spilji se nalazi Laurin kutak s ručno izrađenim suvenirima.

Nakon otvorenja u veselom tonu Advent na Gradini nastavlja s programom, a već ovog četvrtka Djed Mraz smješta se u svoju zimsku rezidenciju u Miru junaka. Svi mališani moći će mu šapnuti svoju božićnu želju, a svoju uspomenu zabilježiti fotoaparatom. U subotu, 9. prosinca slijedi Gradina kids day. Po prvi puta u sklopu adventa održat će se dječji dan s više od 30 animatora, performera i glazbenika koji će od 15.00 do 18.00 sati zabavljati najmlađe.

Back To Top