UA-52395193-1 Skip to content

Baltazar na Gradini

Jučer je na Trsatskoj gradini održana manifestacija pod nazivom Baltazar na Gradini.

U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci posjetitelji su imali prilike poslušati predavanja na 3 lokacije unutar Trsatske gradine.

U prizemlju kule i caffe bara Vintage, bila je izložena  on-line prezentacija „Čudesan svijet imunologije“ i promatranje stanica pod mikroskopom, dok se na katu mogla pogledati projekcija animiranog filma „Profesor Baltazar“ i predavanja dr. sc. Vladimira Takšića pod nazivom „Kako sve možemo biti pametniji?“ i doc. dr. sc. Marina Karuze „Sve o laserima“.

U prostoru mauzoleja Mir junaka održana su predavanja dr. sc. Vande Juranić Lisnić „Protutijela – od slučajnih otkrića do pametnih lijekova“ i dr. sc. Tomislava Terezića: „Supermasivne crne rupe – čudvišta u središtima galaksija“.

Na otvorenom prostoru ispred mira junaka posjetitelji su mogli pogledati predstavljanja aktivnosti Centra tehničke izvrsnosti „Tesla“ iz Rijeke, optičku iluziju udruge „Profesor Baltazar“ iz Zagreba i matematičke trikove s kartama u izvedbi dr. sc. Bojana Crnkovića i mag. math.Ivone Novak.

Projekt Baltazar inspiriran je činjenicom koja povezuje grad Rijeku i popularni animirani lik profesora Baltazara iz istoimene serije u kojoj je Rijeka, tvorcima animiranog filma, poslužila kao inspiracija prilikom osmišljavanja Baltazar grada.

Back To Top