UA-52395193-1 Skip to content

Božo Vrećo razgalio mnogobrojnu publiku na Trsatskoj gradini!

Sinoć je u sklopu Ljeta na Gradini održana večer sevdaha, prepuna emocija i obojena notama koje je Božo Vrećo otpjevao gotovo nestvarnim glasom. Ovaj svestrani i samouki interpretator brojnim zaljubljenicima u sevdah poklonio je koncert za pamćenje, koji je po mnogočemu bio jedinstven i neponovljiv. Svojim osebujnim scenskim nastupom, ali prvenstveno očaravajućim glasom, Božo Vrećo je publiku osvojio na prvu i zadržao magičnu atmosferu do posljednje minute koncerta.

Prekrasan ambijent kaštela upotpunio je doživljaj sevdalinke koja je odzvanjala među zidinama u interpretaciji jednog od najboljih vokala na Balkanu, a na pozornici su mu se pridružili i etablirani glazbenici – Marko Louis i Hrvoje Rupčić. Ispreplitala se na pozornici dualnost izvođača, koju i sam voli naglašavati putem odjeće, pokreta, ali i boje glasa – čas tenor, čas sopran, na trenutke se čini kako iz njega progovara žena, u trenucima je muškarac. U svojim sevdalinkama vješto se poigrava s bluesom, jazzom i soulom, ipak imperativ stavljajući na izvornosti sevdaha i dosezanjem za iskonskim prapočecima ovog glazbenog žanra.

Božo Vrećo svojim nastupom nikoga nije ostavio ravnodušnim, što se dalo iščitati na izrazima lica posjetitelja koji su njegove emotivne izvedbe ispratili dugotrajnim pljeskom, a Božo je svojim fanovima zahvalio druženjem i fotografiranjem nakon koncerta.

Ljeto na Gradini nastavlja se u umjetničkom tonu i to manifestacijom Gradina no limit koja će i ove godine od 9. do 12. kolovoza ugostiti umjetnike.

Back To Top