UA-52395193-1 Skip to content

Istarska vila Elis Lovrić zapjevala na Trsatskoj gradini.

Kantautorica Elis Lovrić na Trsatskoj gradini održala je koncert i stvorila pravu čaroliju zvuka otpjevavši skladbe na labinjonskoj cakavici u pratnji gitare. Uz prizvuk etno nasljeđa, Elis je na Gradini povela u zaboravljene svjetove istarskog kraja te prenijela emociju pripadnosti i ljepotu izričaja na umjetnički oživljenoj cakavici. Elis nazivaju istarskom vilom, a osim na materinjem, stvara i na  engleskom, talijanskom, njemačkom, poljskom i  portugalskom.

U sklopu Ljeta na Gradini izvela je i pjesmu Fanica te istaknula kako ju posebno veseli što upravo pjesmu o Fanici- liku iz dramske predstave Vježbanje života koji je i sama utjelovila, može podijeliti s riječkom publikom.

U ovoj emocijama ispunjenoj večeri, publici je Elis vješto prenijela sve čari svog umjetničkog stvaralaštva, protkanog ljubavlju prema baštini, zavičaju, svojoj besede i strašću prema glazbi. Elis Lovrić je oduševila prisutne svojom svestranošću te jednostavnošću kojom spaja tradiciju i suvremenost, pritom koristeći samo svoj glas i gitaru.

Elis Lovrić nedavno je izdala svoj album „Merika“ te dvojezičnu knjigu ”Kanat od mora – O canto do mar”- na labinjonskom i portugalskom jeziku, prvi takav primjerak na svijetu koji sadrži pjesme, priče i poeziju iz istoimenog glazbeno-scenskog projekta.

Ljeto na Gradini nastavlja se PAR poduzetničkim kampom čija će se završna prezentacija održati u četvrtak, 31. kolovoza.

Back To Top