UA-52395193-1 skip to Main Content
Izvještaj Konferencija Za Medije

Izvještaj konferencija za medije

Danas je na Trsatskoj gradini uz prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev najavljeno ovogodišnje 14. izdanje Ljeta na Gradini. Raznovrstan programski sadržaj održavat će se od 06. srpnja do 01. rujna, a brojit će ukupno 20 programa.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić – organizator Ljeta na Gradini, Marko Filipović – zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke i Petar Škarpa – direktor TZ grada Rijeke.

Ove se godine Ljeto na Gradini održava po 14. put zaredom, a iz godine u godinu u prostoru kaštela nastupaju mnogobrojni renomirani glazbenici, umjetnici, glumci, performeri pa je tako dosad u sklopu Ljeta na Gradini natupalo čak 1.800 izvođača u čijim je izvedbama uživalo više od 140.000 posjetitelja.

Ove će se godine tom broju pridodati čak 327 izvođača koji će nastupati na ukupno 6 konceptualno – tematskih manifestacija koje čine platformu programskog sadržaja Ljeta na Gradini  Posjetitelji će moći uživati i u 7 koncertnih nastupa, 3 dramske predstave, 2 mjuzikla te umjetničko – obrazovnim i zabavnim programima.

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 06. srpnja uz plamenove 5000 svijeća, a program će trajati do 01. rujna 2018. godine i bit će zaključen manifestacijom „Baltazar na Gradini“.

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti u pretprodaji u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu, u sustavu mojekarte.hr te putem prodajne platforme rijekamarketplace.com od srijede 19.06.

Vedran Babić:

”Zadovoljstvo mi je najaviti 14. izdanje Ljeta na Gradini obzirom da već nekoliko mjeseci pripremamo program u kojemu će ove godine sudjelovati čak 327 izvođača unutar 20 manifestacija. Platformu programskog sadržaja činit će 6 konceptualno tematskih programa te ovim putem zahvaljujem svim partnerima tih projekata koji su nam garancija kvalitetnog sadržajnog dijela. Zahvaljujem također Gradu Rijeci i TZ grada Rijeke na potpori u organizaciji. Prošlih godina smo letvicu postavili vrlo visoko u smislu organizacije i u programskom smislu i vjerujem da će tim ljudi koji radi na ovom projektu još jednom opravdati razlog dolaska brojnih posjetitelja na Ljeto na Gradini.”

Marko Filipović:

“Ova manifestacija je dokaz kako vrijeme brzo leti, nakon uspješnog Adventa na Gradini koji je postao jedan od najprepoznatljivijih manifestacija i advenata u Hrvatskoj ulazimo u ljeto s manifestacijom koja se nakon 13 godina etablirala kao ona koja privlači brojne posjetitelje. Brojke od dosad održanih 380 programa koje je posjetilo 140.000 posjetitelja u ovih 13 godina su zaista fascinantne. Program Ljeta na Gradini je svake godine sve sadržajniji i inovativniji i organizatorima želim sreću i o ovoj godini održavanja.”

Petar Škarpa:

”Drago mi je da smo se našli danas na prezentaciji još jednog izuzetno kvalitetnog i bogatog program. Ljeto na Gradini kao i Advent na Gradini dali su najposjećenijem turističkom lokalitetu u našem gradu bitno drugačiju dimenziju od one koja je bila unazad 5 do 10 godina. Danas mnogi turisti dolaze u cijenu zonu Trsata i drago mi je da će mnogi od njih uživati i u ovogodišnjem programu Ljeta na Gradini. Želim čestitati organizatorima na svim dosadašnjim godinama pa i na ovoj i nadam se dobroj suradnji i u budućnosti.”

Back To Top