UA-52395193-1 Skip to content

Izvještaj o održanoj konferenciji za medije: Baltazar na Gradini

Danas je na Korzu održana konferencija za medije povodom manifestacije “Baltazar na Gradini” koja se održava u sklopu Ljeta na Gradini u utorak, 31. kolovoza na Trsatskoj gradini. Na konferenciji za medije sudjelovali su: Vedran Babić – organizator Ljeta na Gradini, Sabina Frlan – voditeljica programa Baltazar, Elvira Marinković Škomrlj – rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću Sveučilišta u Rijeci i Zdravko Lenac – Pomoćnik rektora za inovacije.

Ovom prilikom sudionici su izjavili:

Vedran Babić:

“Ideja za ovu manifestaciju proizašla je iz zanimljive činjenice koja povezuje animirani film Profesor Baltazar i Rijeku, a ta je da je upravo Rijeka poslužila kao jedna od inpiracija prilikom osmišljavanja ovog popularnog animiranog filma.”

IMG_8395

Elvira Marinković Škomrlj:

“Na tragu popularizacije znanosti Sveučilište se priključilo i u ovaj zanimljiv projekt. Vjerujemo da će i Baltazar postati tradicionalan te uz ostale manifestacije širom otvarati vrata svijeta znanosti i doprinijeti njezinom razumijevanju.”

IMG_8373

Sabina Frlan:

“Manifestacija se sastoji od šest različitih predavanja na nekoliko lokacija, u prostoru kule posjetitelji će moći pogledati animirani film, a publici će se predstaviti i zagrebačka udruga profesor Baltazar sa svojom optičkom iluzijom te Centar tehničke izvrsnosti Tesla iz Rijeke.

Zdravko Lenac:

“Na projektu sudjeluje šest sveučilišnih profesora, svaki sa svojom temom koji će kroz svoja predavanja predstaviti svoj rad. Gradina će poslužiti kao odlična platforma za sve one aktivnosti koje provodimo na Sveučilištu s ciljem popularizacije znanosti.”

Vrata Trsatske gradine se za sve posjetitelje otvaraju u 18.00 h, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Back To Top