UA-52395193-1 skip to Main Content
Konačno Počinje Bajkoviti Advent Na Gradini!

Konačno počinje bajkoviti Advent na Gradini!

Nakon dugotrajnih priprema blagdanski duh utkan je u svaki kamen Trsatskog kaštela, potrebno je tek još malo čarolije i božićna bajka na Gradini može početi… Ove će godine blagdani na Gradini biti uistinu čarobni – uz 16 kilometara božićnih lampica, najveću krunu u Europi te veličanstvene jaslice, tu je i bajkovito klizalište s najljepšim pogledom na Kvarner te adventski park prepun iznenađenja.

Spektakularno paljenje lampica zakazano je za nedjelju, 02. prosinca kada će na vrhu grada zavladati blagdansko raspoloženje, a Trsatski kaštel odjenuti svjetlucavo ruho isprepleteno stotinama tisuća lampica.

Bogat program otvaranja Adventa na Gradini započet će u 17:00 sati u kojem će nastupiti plesna skupina RI Dance, a u glazbenom dijelu programa koji počinje u 18:00 sati zapjevat će Nina Kraljić – pobjednica prve sezone popularnog showa The Voice – najljepši glas Hrvatske, dobitnica Porina i predstavnica hrvatske na Eurosongu, a nastupit će u pratnji gitarista Miroslava Gugića.

Poseban ugođaj zasigurno će stvoriti RI Brass kvintet koji čine puhački solisti Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca: Ivica Lukanec i Luka Horvat na trubama, hornist Vinko Rožić, trombonist Marijan Orešković te tubist Romano Hantih. Osim klasičnih skladbi pisanih baš za brass kvintet i raznih aranžmana opernih djela, u njihovom repertoaru mogu se pronaći i popularne europske, američke i latinoameričke skladbe te glazbe iz filmova.

Glazbeni dio programa začinit će i Dino Antonić acoustic trio, koji osim svestranog riječkog glazbenika čine i Dorian Cuculić na klavijaturama te Dino Ivelja na bas gitari.

Svečani trenutak paljenja lampica kojeg svi Riječani i Riječanke s nestrpljenjem očekuju dogodit će se točno u 18:00 sati, a tijekom prosinca i siječnja svi posjetitelji moći će uživati u čak 18 različitih programa.

Back To Top