UA-52395193-1 Skip to content

Ljeto na gradini 2017

08.07. – Otvaranje Ljeta na Gradini – “3000 svijeća na Gradini”

Ove godine na Gradini gori čak 3000 svijeća!

Manifestacija kojom se već četvrtu godinu zaredom službeno otvara Ljeto na Gradini, ove će godine zasjati s čak tisuću plamenova više. Točnije, Gradinu će obasjati ukupno tri tisuće svijeća. Posjetitelje očekuje jedinstveni i nesvakidašnji audio-vizualni doživljaj s tri tisuće upaljenih plamenova postavljenih u suradnji s PC Grupom i to na cijelom prostoru Trsatske gradine te parka ispred samog kaštela. Instalacije sa svijećama, 500 visećih plamenova, zatim svijeće na štapovima, ali i ambijentalna rasvjeta te glazbeno-scenski elementi bez sumnje će ponovno očarati sve prisutne i stvoriti nezaboravan ugođaj.

Jedna od najatraktivnijih, a svakako i najposjećenija manifestacija Ljeta na Gradini i  ove će godine biti upotpunjena umjetničkim programom u kojemu će sudjelovati čak 36 umjetnika. Posjetitelji će moći uživati u izvedbama nagrađivanog Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan koji će svojim nastupom vizualnom ugođaju dodati i onaj glazbeni. Svoj će pečat ovoj jedinstvenoj manifestaciji dati i glazbenici sastava Rock Baroque nastupajući na violini i gitari, na različitim lokacijama Gradine članice plesne skupine Ri Dance plesnim pokretima će oplemeniti ovu konceptualnu manifestaciju, za koju vjerujemo kako ni ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ulaz za posjetitelje otvara se u 21.30 h, a programski dio počinje u 22.15 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

 

13.07. – Hari Mata Hari stiže na Trsatsku gradinu!

Hari Mata Hari svoje bezvremenske hitove izvest će prvi put na Trsatskoj gradini. Presjek svoje bogate tridesetogodišnje karijere predstavit će publici sa svojim bendom unutar zidina Gradine te podsjetiti na neke od brojnih hitova koji su obilježili estradu posljednjih desetljeća. Hari iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru, a s pjesmom Lejla osvojio je 3. mjesto na Eurosongu 2006. godine u Ateni.

Hari Varešanović često ističe kako preferira izvođenje pjesama u intimnijem ozračju u kojem „publiku može gledati u oči“, a prostor Trsatske gradine je upravo takav. Na živopisnom prostoru Trsatske gradine Hari će izvesti neke od svojih brojnih uspješnica kao što su Baš ti lijepo stoje suze, Lejla, Kao domine, Dabogda, Stara ljubavi, Ne mogu ti reći što je tuga… Jedan od omiljenih autora i interpretatora  zasigurno će zabaviti i raspjevati publiku te na sebi svojstven način iznijeti šaroliku paletu svojih pjesama.

Početak koncerta je u 21.30 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.30 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 80 kn, odnosno 100 kn na dan koncerta za stajanje i po cijeni od 50 kn, odnosno 70 kn na dan koncerta za stajanje s ograničenim pogledom, odnosno za poziciju u donjoj etaži Trsatske gradine.

15.07. Trsatska gradina u modnom ruhu

CITY 45 20 modna je manifestacija koja na modu gleda kao vrstu umjetnosti te dizajnerima pruža priliku da svoje najnovije kolekcije predstave na najljepšoj lokaciji u Rijeci, s pogledom na cijeli Kvarner! A na pogledu na modu uživaju brojni Riječani i turisti koji svake godine u velikom broju pohode modnu reviju koja je puno više od trendova već prilika da se podrži rad domaćih dizajnera, njihova kreativnost i stvaralaštvo. Reviju nose najpoznatije manekenke i missice, postala je prepoznatljiva i po posebnoj, tematskoj, haljini koja svake godine oduševi javnost, a nakon najduže haljine, haljine koja svjetli i flower art haljine preostaje vidjeti što organizatori pripremaju za ovogodišnje izdanje.

CITY 45 20 spaja više vrsta umjetnosti stavljajući u fokus modu i ljepotu te se u nekoliko godina održavanja ova modna revija etablirala kao jedno do najvažnijih modnih događanja na Kvarneru!

Ulaz za posjetitelje otvara se u 20.30 h, a program počinje u 21.30 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

17.07 – 20 atraktivnih performera i animatora na Trsatskoj gradini.

Po prvi puta, Haos animatori iz Novog Sada gostuju u Rijeci i donose pregršt zabave i smijeha na manifestaciji pod nazivom Beyond The Sea.

Haos animatori djeluju već deset godina te provode niz aktivnosti zabavnog karaktera – od akrobatskih performansa, plesnih sadržaja pa sve do natjecateljskih igara. Ovi svestrani performeri pripremaju različite segmente izvedbe na brojnim lokacijama Gradine. Ponajprije, zagarantirana je zabava za najmlađe uz natjecateljske igre i razne performanse te zabavne klaunove, dok malo starije očekuje cabaret show koji uključuje akrobatske performanse s vatrenim i led rekvizitima po kojima su Haos Animatori veoma poznati. Također, izvodit će plesne koreografije i komične skečeve s klaunovima, a završnica večeri bit će Led i Vatreni nastupi.

Ukratko, posjetitelje očekuje šarolik i dinamičan program koji će zasigurno zabaviti one najmlađe, ali i oduševiti one malo starije. Stoga, dopustite Haos animatorima da uđu u vašu svakodnevicu i oboje ju šarenilom svojih izvedbi…

Ulaz za posjetitelje otvara se u 18.00 h kada počinje i program. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

20.07. – Adastra na Trsatskoj gradini

Na Trsatskoj gradini nas očekuje rock nastup u izvedi popularnog benda Adastra, čiji hitovi oduševljavaju mnoge i proteklih nekoliko godina stoje pri vrhu top ljestvica. Zagrebački bend Adastra osnovan je 2005. godine, u lipnju 2007. objavljen je album prvijenac, dok je krajem 2015. objavljen treći album pod nazivom „Katarza“. Adastrina pjesma „Nabujala rijeka“ prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom “Nina” objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača.

Adastra je 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade” posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima.

Početak koncerta je u 21.30 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.30 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan koncerta za stajanje.

23.07 – Kultna predstava Stilske vježbe gostuje na Trsatskoj gradini

Kultna predstava Stilske vježbe, koja nakon gotovo pet desetljeća ne prestaje oduševljavati publiku gostuje na Trsatu u okviru manifestacije Ljeto na Gradini. Vrhunska komedija u izvedbi glumačkog dueta Pere Kvrgića i Lele Margitić, pod redateljskom palicom Tomislava Radića, donosi jednu običnu zgodu iz svakodnevnog života ispričanu na dvadesetak načina.

Ova najdugovječnija predstava koja je čak ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom, mami osmjeh i oduševljava virtuoznošću već dugi niz godina, zbog čega interes za ovom predstavom ne jenjava.

U predstavi koja spada u sam vrh kazališne produkcije, uživat će sve generacije te oduševiti one koji predstavu još nisu pogledali, ali i ponovno pružiti užitak onima koji su možda predstavu pogledali pred desetljeće ili dva.

Početak predstave je u 21.00 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 50 kn, odnosno 60 kn na dan predstave za sjedenje i po cijeni od 40 kn, odnosno 50 kn na dan predstave za stajanje.

25.07. – 50 glazbenika na Trsatskoj gradini

Na Trsatskoj gradini u sklopu svoje turneje po Hrvatskoj nastupit će East Riding Senior Wind Band & Youth jazz Orchestra. East Riding Senior Wind band osnovan je 1994. kao veliki puhački orkestar koji okuplja glazbenike različitih uzrasta. Repertoar koji izvode je raznolik – od klasičnih skladbi namijenjenih puhačkim orkestrima pa sve do obrada pop skladbi, što garantira da će široka paleta izvedbi biti po svačijem ukusu.

East Riding Senior Wind Band nastupao je diljem Europe, a  ovoga puta gostuju u Rijeci gdje će izvoditi skladbe pod dirigentskom palicom Sharon Walker. The East Riding Youth Jazz Orchestra predvodi Jamie O’Brien, a izvode šarolik repertoar – od tradicionalnih Big Band standarda do suvremenih izvedbi.

Ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h, a program počinje u 21.00 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

28.07. – Light transformation Gradina

Jedna u nizu ovogodišnjih konceptualnih manifestacija je Light transformation Gradina koja različitim  svjetlosnim prikazima oplemenjuje jedinstveni prostor Trsatske Gradine. Manifestacija je zamišljena na način da se uz pomoć ambijentalne led rasvjete, kazališne rasvjete, lasera i dimnih efekata stavi u prvi plan prekrasan ambijent Trsatske gradine. Na taj način stvaraju se nove dimenzije ovog prepoznatljivog prostora i Gradina doista odijeva posve novo ruho satkano od svjetlosti.

Razni elementi i oblici svjetlosti i ovoga će puta uistinu transformirati prostor i neke od prepoznatljivih dijelova kao što su: Mir junaka, Rimska kula ili Spilja, a sve uz glazbenu kulisu kako bi doživljaj bio potpun. Tako će Gradina postati scena za svjetlosnu igru koju i ove godine pripremaju majstori svjetla – GIS produkcija te uz pomoć različitih izvora svjetlosti, stvaraju originalne i nesvakidašnje svjetlosne prizore.

Ulaz za posjetitelje otvara se u 21.30 h kada počinje i program. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

29.07. – Plesni performans skupine Ri dance kojim će dotaknuti nebo s Trsatske gradine

Među zidine Trsatske gradine dolazi plesni performas pod nazivom Nebo u izvedbi 25 izvođača na tradicionalnoj manifestaciji Gradina dance art. Plesna udruga Ri dance će osloboditi svoja stopala i ostaviti trag u kamenu Trsatske Gradine, zakotrljat će bujicu riječi i gudalom obojiti tišinu.

…  Ogrnuta plaštom čula bosa korača stazama vječnog traganja,

uzvišena nad osrednjim i zanesena u stvaranju,

zauvijek mlada i besmrtna, a opet uvijek iznova rođena.

Zajedno sa svojim muzama zagledana u zvjezdanu mapu neba traži puteve prema istinskoj slobodi  …

Koreografiju potpisuju Martina Bugarin i Larisa Štefančić, dok umjetnički tim čine Dolores Bugarin, Martina Bugarin, Suzana Novaković, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić i Hela Žuljević.

Početak predstave je u 21.00 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan programa.

31.07. – Hampshire County Youth bands iz Engleske nastupa na Trsatskoj gradini

Zbor Hampshire County Youth bands sačinjava pedesetak mladih glazbenika koji putuju Europom i nastupaju, a ovoga puta gostuju u predivnom ambijentu Trsatske gradine. Zbor je osnovan 1963. godine u Hampshireu. Trenutni redatelj, Jock McKenzie, zbor je zadržao na zavidnom visokom nivou na lokalnoj i nacionalnoj razini te su primili brojne nagrade za nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Španjolskoj, na Malti, u Italiji i Austriji.

Članovi zbora imali su priliku raditi i nastupati s međunarodno priznatim umjetnicima što im je zasigurno pomoglo u njihovim daljnim izvedbama, a izvode jazz, folk i pop glazbu.

Ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h, a program počinje u 21.00 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

1 – 04.08. Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacije 

Manifestacija na kojoj će u suradnji s Društvom likovnih umjetnika Rijeka sudjelovati  umjetnici koji će tijekom više dana na prostoru Trsatske gradine izrađivati umjetnička djela s prigodnom tematikom. Ove godine publici će se predstaviti autori čiji je izričaj definiran širokim pojmom nazvanim pop kultura. Radi se o konceptu gdje će autori kroz  četiri dana graditi svoja dijela u različitim vizualnim medijima. Biti će tu grafitera, street artista, kipara, tattoo umjetnika… Posljednjeg dana trajanja organizirat će se otvaranje izložbe djela koja su umjetnici izradili i koje će posjetitelji Gradine u narednom periodu moći pogledati na prostoru Gradine.

05.08. – Stonerska komedija 50 nijansi zelene na Trsatskoj gradini

50 nijansi zelene kazališna je komedija i dio je omnibusa kazališnih predstava 50 nijansi uz 50 nijansi crvene i 50 nijansi bijele. Premijerno je izvedena u ožujku 2013. godine i do danas puni kazališne dvorane. Hit komedija u punom smislu tih riječi koja intermedijalnim pristupom odmiče od klasičnog pristupa, uvodeći u predstavu film, odnosno njegove odrednice poput kadriranja, stila dijaloga, glume… Ova dinamična, pomaknuta, duhovita i zabavna komedija daje živopisan, ironiziran i inteligentan presjek određenih segmenata današnjeg društva. 50 nijansi zelene predstavlja prvu takozvanu stonersku komediju izvedenu na kazališnim daskama. Predstava donosi dva lika, Dadu i Robija koji na čuvanje dobivaju kovčeg misterioznog i primamljivog sadržaja. Nakon što prekrše obećanje i otvore kovčeg, kreću u avanturu života, a da se nisu makli dalje od svog dvosjeda. Radnja ne uključuje zečeve, slučajne požare, halucinacije, policijske intervencije ni opojna sredstva. Ček’ malo, ili uključuje? Nismo više sigurni. Dođite i provjerite sami, ili s nekim, ili s njih još sto.

Početak predstave je u 21.00 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan predstave za sjedenje.

12.08. – Koncert  Damira Kedže na Trsatskoj gradini

Višestruko nagrađivani Damir Kedžo i jedan od najomiljenijih hrvatskih pop izvođača održava svoj treći koncert na Trsatskoj gradini. Ovaj svestrani glazbenik, koji u proteklih nekoliko godina niže glazbene uspjehe, zabavit će publiku na Trsatu izvedbom autorskih skladbi, ali i obradama svjetskih hitova te pružiti nezaboravan glazbeni događaj u intimnoj atmosferi Trsatske gradine.

Talentirani Kedžo protekle je godine iznjedrio nekoliko hitova, a njegove pjesme uspinju se prema vrhu na domaćim top ljestvicama, dok je svoju multitalentiranost potvrdio i na kazališnim daskama. Kedžo se vraća na Gradinu – mjesto na kojem je i izveo svoj prvi samostalni koncert gdje će i ovoga puta posjetitelje povesti na putovanje svojim glazbenim svijetom te  jedinstvenim vokalom osvojiti publiku.

Početak koncerta je u 21.30 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.30 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 60 kn do 01.08, 70 kn do koncerta, odnosno 80 kn na sam dan koncerta za stajanje.

16.08. – Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić – glazbeni virtuozi na Trsatskoj gradini.

Francesco Squarcia, višestruko nagrađivani glazbenik, koji već dugi niz godina surađuje s s najprominentnijim međunarodnim koncertnim institucijama nastupa na Trsatskoj gradini u pratnji svestranog aranžera i kompozitora Aleksandra Valenčića.

Francesco Squarcia osnivač je i pokretač gudačkog ansambla “I Cameristi Italiani” s kojim je odlikovan prestižnom nagradom u umjetnosti i kulturi LA RUOTA D’ORO. Promovirao je izvedbe i snimanje brojnih CD-a s nadasve originalnim djelima, a 2013. dodijeljen mu je Zlatni grb grada Rijeke tokom svečane sjednice koja se tradicionalno održava na dan Svetog Vida.

Aleksandar Valenčić u svojim kompozicijama i aranžmanima često kombinira elemente klasične, folk i etno glazbe tvoreći tako razne vrste „crossovera“.  Uz mnoge nagrade na festivalima u Hrvatskoj koje je postigao  kao kompozitor i aranžer, pet puta je sudjelovao u pobjedama na nacionalnim izborima za Eurovision Song Contest. Na Gradini će to zasigurno biti nezaboravna glazbena večer prožeta zvukovima koji dotiču vaše emocije u izvedbi dvoje glazbenih virtuoza.

Početak koncerta je u 21.00 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan koncerta za sjedenje.

23.08. – Urnebesna monodrama Ja, tata! gostuje na Trsatskoj gradini

Monodrama Ja, tata! u izvedbi višestruko nagrađivanog glumca Rakana Rushaidata stiže na Trsatsku gradinu. Predstava u režiji Borisa Kovačevića je nadasve neobičan prikaz svih emocija, stanja uma, promjena i izazova koje su posljedica saznanja budućeg oca da u obitelj stiže prinova.

U sedamdesetominutnoj izvedbi Rushaidat će vas povesti u urnebesnu, zabavnu a istovremeno vrlo emotivnu avanturu koja će posjetitelje na trenutke dirnuti, ali i nasmijati do suza. Ova predstava bez zadrške progovara o različitim situacijama u kojima se nalazi novopečeni otac, pritom odgovarajući na brojna pitanja koja se možda mnogi budući, ali i sadašnji roditelji nisu ni usudili pitati. Upravo zato je predstava namijenjena svima – onima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji roditelji već jesu.

Početak predstave je u 21.00 h, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 60 kn, odnosno 70 kn na dan predstave za sjedenje i po cijeni od 50 kn, odnosno 60 kn na dan predstave za stajanje.

 

27.08. – Taste & Music- užitak za sva osjetila na Trsatskoj gradini!

Jedinstvena manifestacija Taste & Music koja spaja užitak glazbe i okusa održati će se na Trsatskoj gradini. Manifestacija je inspirirana specifičnim kvarnerskim jelima koja će biti poslužena na atraktivnim ambijentalnim prostorima Gradine, kao što su kula, spilja, Mir junaka… Kvarnerske delicije će posluživati majstori kuhinje iz 8 renomiranih restorana, a posjetitelji će šećući Trsatskom gradinom na 7 različitih lokacija moći degustirati spremljene delicije.

Kako bi doživljaj bio potpun, glazbu i kvarnerske delicije sljubiti će Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca – jedna od najpoznatijih hrvatskih muških klapa koja spaja tradicionalni dalmatinski opus i suvremeni zvuk. Ovom gastronomskom putovanju okusima mediterana Klapa Cambi pridodati će i glazbenu notu te posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo u kojem se spajaju sva osjetila.        

Klapa Cambi iza sebe ima 30 godina djelovanja i nebrojeno mnogo glazbenih nagrada te hitova kao što su: Ne more mi bit, Kriva karta, Dugo nije pala kiša, Popucale rebatine, Od zipke do križa, Sad kada došla si…

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 140 kn što uključuje degustaciju hrane i ulaznicu za sjedenje na koncertu i taj dio manifestacij počinje u 20.00 h, a po cijeni od 50 kn odnosno 70 kn na dan koncerta posjetitelji mogu kupiti ulaznicu za koncert – stajanje s početkom od 21.00 h. Koncert Klape Cambi počinje u 21.30 h.

29.08 – Istarska vila Elis Lovrić nastupa na Trsatskoj gradini

Elis Lovrić će na Trsatskoj gradini ispričati  dramsko – glazbenu priču ispjevanu na labinskoj cakavici. Priču u kojoj stihovi i glazba spajaju prošlost koja nestaje s emocijom same autorice koja uvodi publiku u zaboravljene svjetove istarskoga kraja.

Glumicu i kantautoricu Elis Lovrić često nazivaju i istarskom vilom, a stvara na materinjem jeziku, ali i engleskom, talijanskom, njemačkom, poljskom i  portugalskom, pretvarajući pritom svaku notu u emociju duše. Svestrana Elis stvara pravu čaroliju koristeći samo svoj glas i gitaru te publici prenosi jedinstvenu emociju pripadnosti i ljepotu izričaja na umjetnički oživljenoj cakavici.

Umjetnica čiju glazbu nazivaju mostom koji spaja baštinu mora s baštinom srca, povesti će vas na nezaboravno glazbeno putovanje prožeto ljubavlju prema materinjem jeziku, kulturnoj baštini i glazbi. 

Božanski glas i ljubav prema cakavici susreću se u jednoj osobi – kantautorici i glumici Eis Lovrić koja će na Gradini, baš kao i u svojim pjesmama, glazbom i prekrasnim stihovima prenijeti intimnu emociju u jedinstvenom zvuku koji spaja tradiciju i suvremenost…

Ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h, a koncert počinje u 21.00 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

31.08. – PAR Gradina znanja – završnica višednevnog poduzetničkog kampa

Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke u suradnji sa Silos Group organizira PAR poduzetnički kamp koji će se održati u kolovozu uz potporu renomiranih tvrtki i institucija.

Osnovna tema ovogodišnjeg PAR poduzetničkog kampa je Design Thinking, multidisciplinarna metoda pronalaženja inovativnih rješenja s ciljem razvijanja postojeće ideje, razvijanja novih proizvoda i usluga, kreiranja novih poslovnih modela, mijenjanja dosadašnje strukture poslovanja ili pak poboljšanja inovacijske kulture. Posljednji dan poduzetničkog kampa sudionici će na Trsatskoj gradini predstaviti svoje projekte u svrhu promicanja startup kulture. Program će sadržavati besplatne radionice i predavanja za sve zainteresirane te sajam edukativnih i marketinških usluga.

Cilj PAR poduzetničkog kampa je omogućiti polaznicima da postojeće ideje pretvore u konkretne i originalne poduzetničke projekte. Svi timovi imaju priliku za rad s vrhunskim stručnjacima, pohađanje praktičnih radionica, konzultacije s mentorima, a u konačnici i sudjelovanje u natjecanju poduzetničkih projekata.

Početak kampa je u 18.00 h, a ulaz je za posjetitelje slobodan.

01.09. – Baltazar ponovno stiže na Trsatsku gradinu!

Već treću godinu zaredom, popularni profesor Baltazar je rado viđeni gost na Trsatskoj gradini gdje ponovno donosi dozu znanosti uz pregršt interaktivnih sadržaja. Naime, Baltazar na Gradini tematska je manifestacija inspirirana činjenicom da je Rijeka poslužila tvorcima animiranog filma Profesor Baltazar kao inspiracija za stvaranje Baltazar grada. Cilj manifestacije je  popularizacija znanosti te prezentacija znanstvenih tema prilagođenih svakodnevici. Tako na jedan dan Gradina postaje znanstveni centar u kojem predavačice i predavači sa Sveučilišta u Rijeci donose znanstvene teme na zanimljiv i inovativan način.

Na nekoliko atraktivnih lokacija Trsatske gradine, održati će se predavanja i radionice, interaktivne demonstracije, ali i edukativno  -prezentacijski sadržaji te brojne aktivnosti za one najmlađe.

U prostoru spilje posjetitelji će moći pogledati animirani film Profesor Baltazar, na ulazu u Trsatsku gradinu predstaviti će se JGL sa svojim edukativnim kornerom, a za one najmlađe tu će biti i Zemlja zabave – ludi laboratorij.

S posjetiteljima će se cijelo vrijeme družiti i sam profesor Baltazar. Manifestacija je namijenjena svima – odraslima koji su zainteresirani za zanimljive znanstvene teme, mladima koji svijet znanosti tek otkrivaju, ali i djeci kojoj se na ovakav način mogu približiti znanstveni sadržaji.

Program počinje u 18.00 h, a ulaz je za posjetitelje slobodan.

Back To Top