UA-52395193-1 Skip to content
17. Ljeto na Gradini

Najavljen bogat program 17. Ljeta na Gradini – Nina Badrić, Cubismo, Tina Vukov, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić,Klapa Šufit samo su neki od izvođača…

Ljeto na Gradini je glazbeno-scenska manifestacija koja se održava na Trsatu. U impresivnoj atmosferi Trsatske gradine s koje puca prekrasan pogled na Rijeku i Kvarner, uz lagani povjetarac koji olakšava uživanje u vrućim ljetnim večerima, nastupaju eminentni hrvatski i međunarodni umjetnici.

Na tiskovnoj konferenciji upriličenoj danas na Trsatskoj gradini povodom predstavljanja programa 17. Ljeta na Gradini sudjelovali su gradonačelnik, gospodin Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, voditeljica marketinga Ljeta na Gradini Petra Peloza Vuherer te organizator gospodin Ante Žeželj.

Gradonačelnik, gospodin Marko Filipović istaknuo je kako je Ljeto na Gradini riječki brend te riječani, ali i turisti rado posjećuju manifestaciju. Direktor Turističke zajednice grada Rijeke gospodin Petar Škarpa nadovezao se i istaknuo kako Turistička zajednica grada Rijeke rado i godinama podupire manifestaciju.

Gospođa Petra Peloza Vuherer predstavila je ovogodišnje, 17. Ljeto na Gradini koje će tijekom ljetnih mjeseci posjetiteljima ponuditi 21 raznolikih manifestacija.

Najavljen program 17. Ljeta na Gradini
Snimio: Dražen Suvić

Otvaranje Ljeta na Gradini 29. lipnja uz Strazburšku Steampunk atrakciju Ernest

Otvorenje Ljeta na Gradini zakazano je za srijedu, 29. lipnja u 21:00 sat uz  Strazburška Steampunk atrakciju „Erneast“.

Strazburška Steampunk atrakcija Ernest u svojim nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, a od svakog koncerta učine plesni spektakl. Ernest na pozornicu donosi upravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojima oživljava omiljene likove iz steam-punk romana, filmova i video igara.

Srpanj bogat poznatim izvođačima – Jelena Radan, Nina Badrić Elvis Stanić, Đani Stipaničev, Klapa Šufit, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić…

Nakon vrlo veselog otvaranja Ljeta, na Gradinu 03. srpnja stiže Riječka priča – Tina Vukov i Robert Funčić.

Ove ljeto, Gradina ugošćuje dvije predstave. Kazalište Moruzgva i predstavu „Vla Vla Vlajland Cabaret“, a osim spomenute na Trsatskom kaštelu odigrat će se i predstava FEŠTA – Exit teatra.

Svi željni klapske pjesme ovo ljeto moći će uživati na Trsatskom kaštelu. Gradina će ove godine ugostiti čak tri klape u tri večeri – Klapu Šufit koja će na Gradini proslaviti svoj 30. rođendan, Opatijsku klapu Baladur te klapu Vinčace.

Početkom srpnja, točnije u petak, 08. srpnja na Trsatskoj gradini koncert će održati Jelena Radan i Pedro Abreu – bit će to koncert nazvan „Fado & Voyage“.

Prava glazbena diva i jedna od najcjenjenijih hrvatskih glazbenica, Nina Badrić, na Gradinu stiže 13. srpnja te su svi uvjereni kako će se ulaznice rasprodati u trenu.

Nezaboravan koncert priredit će na Gradini i Đani Stipaničev koji na Gradinu stiže 23. srpnja.

Kolovoz, također bogat i raznolik – Sandra Bagarić, Zvonimir Radišić Trio, Marko Škugor, Cubismo

Kolovoz također donosi niz glazbenih poslastica.

Koncert kralja prvih plesova – Marka Škugora najavljen je za 18. kolovoza, a  sam kraj Ljeta, 24. kolovoza,  rezerviran je za proslavu 20. rođendana sastava Cubismo.

Na Gradini ovo ljeto ponovno gostuje jedinstveni koncept dnevne zabave poznat pod nazivom BSH Trsat Castle i Adria Sunset Sessions te House Party brenda Balance.FM.

Na Gradini će biti još mnogo programa i koncerata. Iz programa se valja istaknuti i tri jazz koncerta, te posebno koncert Vlatka Stefanofskog i Miroslava Tadića koji se nakon 15 godina vraćaju na najljepši ljetni koncertni prostor na Kvarneru – Trsatsku gradinu.

U kolovozu će još na Gradini nastupiti i Sandra Bagarići Darko Domitrović, Zvonimir Radišić Trio, a održat će se i „Dani vizualnih umjetnosi i komunikacije“.

Fran Živković zatvara ovogodišnje Ljeto na Gradini 28. kolovoza.

Press konferencija Ljeta na Gradini
Snimio: Dražen Suvić

Ulaznice i dodatne informacije

Ulaznice za događaje prodaju se od danas u Vintage baru na Gradini i preko sustava mojekarte.hr te njihovim prodajnim mjestima. Ulaznice će se moći nabaviti i na sam dan manifestacija na ulazu u Trsatsku gradinu

Također, sve informacije vezane za 17. Ljeto na Gradini bit će dostupne na ovoj stranici kao i na Facebook te Instagram stranici Trsatska Gradina.

Program Ljeta na Gradini financijski podržavaju Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Vintage bar te Zagrebačka banka.

Medijski sponzori ljeta su Novi list, portal Moja Rijeka, radio Rijeka, Laganini FM, radio Korzo, radio Otok Krk.

Na kraju press konferencije organizator ovogodišnjeg Ljeta na Gradini, Ante Žeželj, zahvalio je svima na dolasku i još jednom zahvalio svim partnerima i sponzorima.

Dođite i zajedno s nama uživajte na 17. Ljetu na Gradini, neka i ovo ljeto ispriča čarobne priče!

 

Cjieli program Ljeta na Gradini pogledajte u PDF-u: PROGRAM2022

Back To Top