UA-52395193-1 skip to Main Content
Najavljeno Drugo Izdanje Food Truck Festivala U Rijeci!

Najavljeno drugo izdanje Food Truck Festivala u Rijeci!

Danas je u Nugentovom parku na Trsatskoj gradini održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno drugo izdanje Food Truck Festivala u Rijeci. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici organizatora: Vedran Babić, Ivor Brunjak i Matej Raguzin, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te priznati chef Damir Tomljanović.

Nakon što je protekle godine izazvao izrazito velik interes posjetitelja, jedan od najpopularnijih street food koncepata ponovno se vraća u Rijeku. Na prostoru čitavog Nugentovog parka ispred Trsatske gradine smjestit će se šest food truckova predvođeni truckom Damira Tomljanovića – popularnog člana žirija kulinarskog showa Masterchef. Ovaj jedinstveni ambijent od 24.06. do 16.07. bit će scenografski oplemenjen u festivalskom štihu, uz nekoliko stotina rekvizita i dekorativnih elemenata.

Food Truck Festival će, osim primamljive gastro ponude, ponuditi i izvrsnu zabavu uz sveukupno 19 programa tijekom trajanja festivala. Na otvaranju festivala posjetitelji će moći uživati u glazbenom nastupu grupe Grad, a u danima koji slijede u live nastupima bandova i DJ-eva, pub kvizovima te Kids corneru u kojem će svakoga dana uživati klinci i klinceze.

„Prošlogodišnjim izdanjem smo bili izrazito zadovoljni i veselimo se novom festivalu koji će biti organiziran, kao i onaj lani, na prekrasnom prostoru Nugentovog parka ispred Trsatske gradine. Za potrebe organizacije cijeli će park biti u funkciji festivala gdje će biti postavljeno šest truckova te centralni šank. Izrazito me veseli što nam se ove godine pridružuje i priznati chef Damir Tomljanović koji će dati dodatnu notu našem festivalu. Zahvaljujem Gradu Rijeci i TZ-u grada Rijeke na potpori projektu te vjerujem da ćemo zajedno ostvariti jedan od ciljeva projekta – organizirati odličan festival koji će biti atraktivan za naše sugrađane, ali i dovoljno zanimljiv da postane razlog dolaska u destinaciju.” – poručio je g. Vedran Babić u ime organizatora.

„Izuzetno mi je drago da smo danas ovdje na prezentaciji drugog izdanja festivala. Onaj prošlogodišnji je bio izuzetno dobro posjećen, a s obzirom na ovako bogat program ta posjećenost bi mogla biti i nadmašena. Turistička sezona je više nego dobra, u prvih pet mjeseci imamo 15% više turista na području grada Rijeke, a vjerujem da su brojni festivali i manifestacije doprinijele tome. Želim se zahvaliti organizatorima koji osim ovog festivala u našem gradu organiziraju nekoliko festivala na izrazito visokom nivou što je jako važno za kvalitetu programa, ali i promociju Rijeke.” – istaknuo je g. Škarpa, direktor TZ grada Rijeke.

”Ovaj je festival uistinu odjeknuo Rijekom lani, izazvao veliki interes ne samo Riječanki i Riječana, već i brojnih posjetitelja i gostiju našega grada. Ove godine, kada smo, nadam se, ovoga puta i zauvijek, ostavili za sobom pandemijska ograničenja, uvjeren sam da će ovogodišnje izdanje biti još bolje i još uspješnije te premašiti brojku od prošlogodišnjih 35 tisuća posjetitelja.

Tako je barem bilo sa svim do sada održanim manifestacijama u našem gradu, kojih tijekom godine u Rijeci nikako nije nedostajalo. Sve ovo pokazuje kako je Rijeka svakako pronašla svoje mjesto u segmentu urbanoga turizma, što više ni oni najveći skeptici ne mogu opovrgnuti. Ti rezultati obvezuju nas da budemo uvijek tu, za sve one organizatore koji u našem gradu žele pružiti nešto novo, stvoriti dodanu vrijednost i zanimljive sadržaje.” – poručio je gradonačelnik Grada Rijeke g. Marko Filipović.

„Naš festival je spoj prekrasne lokacije, odlične gastronomske ponude i bogatog programskog sadržaja. S nama će ponovno biti zadarski Picnic Mingle & Fun truck, a ove godine po prvi puta stiže ekipa 79 Tastes. Sa zadovoljstvom ćemo ugostiti i jedan novi truck, a radi se o brendu Kužinavanje by Damir Tomljanović, a vjerujem da će mnogi uživati u Capra gardenu, popularnog Capra street food trucka. U Kids korneru smjestit će se opatijski brend Di Mare s ponudom slatkih zalogaja. Za ponudu pića će biti zadužen veliki centralni šank te Martini Fiero truck. Što se tiče programa njega zaista neće nedostajati – od glazbenih nastupa bandova i DJ-ejeva pa sve do popularnih pub kvizova. Mislim da će svatko tko nas posjeti na festivalu moći pronaći nešto za sebe.” – izjavio je g. Ivor Brunjak

”Na počeku bih se želio zahvaliti organizatorima na pozivu na ovaj sjajni festival. Smatram da je food truck kao forma izrazito bitna za urbane sredine i za nove mlade konzumente, tako da je ideja moga brenda Kužinavanje približiti tradiciju i tradicionalna jela u jednoj drugoj formi. Mislim da je bitno da prikažemo da imamo jako dobre namirnice, da imamo jako lijepu povijest hrane koju samo treba prebaciti u formu koja je pogodna za ovakav tip manifestacije i vjerujem da će posjetitelji festivala prepoznati naš trud.” zaključio je g. Damir Tomljanović.

Radno vrijeme festivala je svakoga dana od 17.00 h do 24.00 h, petkom i subotom do 01.00 h, a ulaz na festival je slobodan za sve posjetitelje.

Back To Top