UA-52395193-1 Skip to content

OTVORENO 17. LJETO NA GRADINI UZ STRAZBURŠKU STEAMPUNK ATRAKCIJU ERNEST

Sam kraj lipnja donio je 17. izdanje manifestacije Ljeto na Gradini koje će, ovog ljeta na najljepšoj pozornici na Kvarneru, svojim posjetiteljima ponuditi 21 manifestaciju. Ovogodišnji program nudi niz koncerata, predstava, jazz i klapskih nastupa, izložba, ali i gastronomskih delicija ovoga kraja. 

Fotograf: Dražen Suvić

Jučerašnje otvaranje Ljeta na Gradini uljepšala je Strazburška steampunk atrakcija Ernest. Bend djeluje od 2002. godine, a u svojim nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steampunk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. Na čelu s Julienom Grayerom, koji utjelovljuje “Ernesta“, donose pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljavaju omiljene likove iz steampunk romana, filmova i videoigara. 

Fotograf: Dražen Suvić

Band je svoj nastup započeo pri zalasku sunca, a večer su, u ambijentu svijeća, obilježili svojim kostimima, te vokalnim i instrumentalnim vještinama i energičnim nastupom. 

Ovogodišnje otvaranje Ljeta na Gradini bila je ujedno i prilika da Francuska alijansa Rijeka proslavi svoje „Dane frankofonije 20022.“ 

Riječani su uživali, a vjerujemo da će uživati i u manifestacijama koje slijede, a to su koncerti Tine Vukov i Roberta Funčića, Darka Jurkovića Charlia i Jelene Radan i Pedra Abreu. Cijelu programsku knjižicu možete pogledati ovdje: PROGRAM2022 

Kako nam je bilo na otvaranju 17. izdanja Ljeta na Gradini pogledajte u Galeriji

Back To Top