UA-52395193-1 skip to Main Content
Ove Nedjelje Na Gradini će Zasjati čak 12 Kilometara Božićnih Lampica!

Ove nedjelje na Gradini će zasjati čak 12 kilometara božićnih lampica!

Čarolija blagdana vraća se na Trsatsku gradinu i ponovno nas uvodi u magični Advent koji će trajati od 27. studenog do 6. siječnja. Ove godine Gradina će ogrnuti novo ruho, a čak 12 kilometara božićnih lampica, što je najviše do sada postavljeno unutar zidina kaštela, zasjat će točno u 19:00 sati. Posjetitelji će imati priliku odbrojavati sekunde do tog svečanog trenutka kojem će prethoditi gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije projicirane na Rimskoj kuli s početkom u 17:00 sati.

Ovogodišnji Advent na Gradini bit će po mnogočemu poseban – na samom ulazu u kaštel postavljena je blagdanska atrakcija visine preko pet metara. Radi se o stiliziranom poklonu koji krase tisuće lampica, a posjetitelji će upravo prolazeći kroz ovu atraktivnu skulpturu zakoračiti u božićnu bajku na Gradini.

U Miru junaka spremno čeka novi photo point by Coca Cola, a unikatne božićne jaslice smjestit će se u rustikalni prostor spilje. Votivna kruna i ovoga će puta biti gospodarica kaštela, a Trsatski zmaj svoja će svjetlucava krila raširiti nad gradom.

Svakog vikenda posjetitelji će moći uživati u glazbenom programu, a u posjetu mališanima svake srijede stižu Djed Mraz i Baka Mraz.

Kako to i priliči hladnim danima, s adventskih kućica širit će se mirisi i okusi zime, a uz nezaobilazno kuhano vino i fritule, ugostitelji su se potrudili da na Gradini kušate i neke novitete. Za gastro ponudu bit će zadužena dva punkta – Foodie koji će nuditi slasne burgere i kobasice te Vintage kućica na kojoj će se nuditi moderne varijante tradicionalnih zimskih jela. Slatke zalogaje nudit će Sweet House Di Mare, a za šaroliku ponudu vrućih i hladnih napitaka pobrinut će se na Winter Nights i RiA adventskoj kućici. Galerija Laurin kutak privremeno će svoju adresu zamijeniti onom na Gradini pa će posjetitelji iz prostora spilje moći izaći s uspomenom na Advent na Gradini.

“Zahvaljujem Turističkoj zajednici grada Rijeke, Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici Kvarnera na potpori projektu koji svake godine uveseljava naše sugrađanke i sugrađane, ali i brojne goste iz cijele regije. Činjenica da je Advent na Gradini u proteklim godinama posjetilo čak 300.000 posjetitelja svjedoči koliku je ovaj projekt stvorio prepoznatljivost. Također, želim istaknuti kako je INA vjerni partner projekta koji nas prati od samih početaka i uz čiju podršku svake godine donosimo čaroliju na Trsatski kaštel.” – poručio je Vedran Babić, iz organizacije Adventa na Gradini.

Back To Top