UA-52395193-1 Skip to content

Ovog četvrtka na Trsatskoj gradini klizat će se za Caritasov dom za žene i djecu “Sv. Ana”

Prosinac je vrijeme darivanja, dijeljenja, radosti, no i vrijeme u kojem valja na trenutak zastati, okrenuti se prema drugome i pružiti pomoć… tako će i Advent na Gradini ove godine imati humanitarnu notu.

Četvrtak, 20. prosinac bit će rezerviran za klizače i klizačice koji će od 13:00 h do 22:00 h moći klizati za Caritasov dom za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja “Sv. Ana”. Naime, sav prihod od klizanja bit će doniran domu čija je plemenita misija skrb o majkama, ženama i djeci – žrtvama obiteljskog nasilja te rad s počiniteljima nasilja a sve u duhu poštivanja dostojanstva ljudske osobe, ljudskih prava, jednakosti i inkluzije u društvenu sredinu.

Dom pruža psihosocijalnu potporu ženama i djeci – žrtvama obiteljskog nasilja, a uz osiguravanje usluga stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, radi se na njihovom osamostaljivanju, djeluje se dakle psihoterapijski i resocijalizacijski.

Posjetitelji Adventa na Gradini imat će priliku klizanjem u Ice parku na Gradini dati svoj doprinos ovoj inicijativi, čiji su partneri Novi list, INA i HEP d.d.

Advent na Gradini oduševljava brojne posjetitelje tisućama božićnih lampica, no ovog četvrtka je prilika da zasvijetli najljepše svjetlo – ono koje je u svima nama!

Back To Top