UA-52395193-1 Skip to content

Saznajte što su rekli gradonačelnik Vojko Obersnel, Ines Boban Štiglić iz TZ i Vedran Babić organizator o programu na Gradini

Na konferenciji je predstavljen zaista zanimljiv i jedinstven program sa šest tematskih manifestacija kao nositeljem programa. Organizatori su vrlo zadovoljni jedinstvenim manifestacijama u regiji obzirom na posjećenost i pozitivnu kritiku javnosti u protekle dvije godine.

Ljeto na Gradini je tradicionalna kulturno, umjetničko, zabavna manifestacija koja se održava tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine u Rijeci. Manifestacija je do sad održana deset puta i na njoj je od izvedeno više od 300 različitih programa. Ljeto na Gradini u proteklih je deset godina posjetilo više od 100.000 posjetitelja, a ukupno je na Ljetu nastupilo više od 1000 različitih umjetnika, glazbenika i glumaca.

 

Vedran Babić – organizator programa:

“Izrazito smo ponosni na program koji smo uspjeli prirediti za ovu sezonu, osnova Ljeta su i dalje jedinstvene tematske manifestacije uprizorene na ovom prekrasnom prostoru koje ćemo u ovoj sezoni dodatno nadograditi. U programu ovogodišnjeg Ljeta na Gradini biti će održano ukupno 18 manifestacija na kojima će sudjelovati čak 171 umjetnik, glumac, performer, predavač i glazbenik i to kroz dva mjeseca trajanja programa.

Veoma smo zadovoljni i sa suradnjom s brojnim organizacijama i institucijama po pitanju tematskih manifestacija. Ovakav način organizacije programa u protekle dvije godine se pokazao jako dobro, od povećanja broja posjetitelja, pozitivnih kritika javnosti pa do zadovoljstva samih sudionika programa.”

 

 

Vojko Obersnel – gradonačelnik Grada Rijeke:

“Trsatska gradina je jedan od najvažnijih i najprepoznatljivijih objekata kulturne baštine u gradu Rijeci i već punih 10 godina predstavlja nezaobilazno mjesto upravo zbog manifestacije Ljeto na Gradini. Kao što je i gospodin Babić rekao unatrag nekoliko godina značajno je promijenjen koncept manifestacije i to je naišlo na odobravanje posjetitelja. Čestitka organizatoru na izuzetno zanimljivom konceptu programa koji je pripremio za ovu godinu i želim im puno lijepog vremena kako bi mogli realizirati sav taj program s obzirom da se odvija na otvorenom.”

 

 

Ines Boban Štiglić  – TZ grada Rijeke:

“S posebnim zadovoljstvom ističem da je Turistička zajednica grada Rijeke podržava održavanje ovog programa od samih početaka čije izdanje imamo ove godine prilike vidjeti po 11. put. Ovo je najduža manifestacija koja se održava tijekom ljetnih mjeseci. Program je vrlo atraktivan, spektakularan i kao takav privlači brojne posjetitelje, domaće i strane turiste koji s velikim interesom prate ovaj program i dolaze na Gradinu. Pridružujem se željama za lijepim vremena i vjerujem da će brojni turisti kao i domaće stanovništvo ppopratiti ovaj zanoimljivi program.”

 

Od ukupno 18 manifestacija na njih 8 je ulaz slobodan za posjetitelje, a za ostale manifestacije ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr i to od ponedjeljka 27. lipnja.

Back To Top