UA-52395193-1 Skip to content

Spektakularno otvaranje 12. Ljeta na Gradini pred rekordnim brojem posjetitelja

Sinoć je na prostoru Trsatske gradine, uz plamenove čak 3000 svijeća, otvoreno 12. Ljeto  na Gradini. Ovu konceptualno-tamatsku manifestaciju, koja je i proteklih godina bila jedna od najposjećenijih, jučer je popratilo nekoliko tisuća posjetitelja. Prekrasan prostor Trsatske gradine preplavilo je tisuće plamenova svijeća koje su postavljene u suradnji s PC Grupom, a plamenovi su krasili i prostor parka ispred same Gradine.

 

Jedinstvenu večer na Gradini s tri tisuće plamenova upotpunile su instalacije sa svijećama, 600 visećih plamenova te svijeće na štapovima. Posebnu pažnju je privukao čaroban prizor osvjetljenog parka ispred same Gradine ispunjenog mnogobrojnim posjetiteljima koji su, osim upečatljivog dojma, sa sobom ponijeli i uspomenu fotografirajući se u foto corneru među mnoštvom upaljenih plamenova. U parku je također uz mnoštvo plamenova središnji dio krasilo nekoliko stotina visećih svijeća na stiliziranom stablu. Manifestacija je obogaćena i glazbeno-scenskim izvedbama, odnosno nastupima čak 36 izvođača- glazbenika i plesača.

Glazbeni pečat ovoj večeri dao je Zbor mladih Josip Kaplan koji je svojom izvedbomoduševio sve prisutne. Glazbenici sastava Rock baroque svojim nastupom na violini i gitari začinili su ovu večer, dok su članice plesne skupine Ri Dance plesnim pokretima oplemenile čitav prostor.

Nasvakidašnji prizor, uz veličanstven pogled koji se proteže na čitav Kvarner bio je izvrsna uvertira udugo toplo ljeto koje će na Gradini programski biti uistinu šaroliko. Prvi je ovo od ukupno 19 raznolikih programa koji posjetitelje očekuju u okviru ovogodišnjeg Ljeta na Gradini, od čega je najavljeno 6 konceptualnih manifestacija, a valja izdvojiti i 3 dramske predstave te čak 7 koncerata i 3 umjetničko-obrazovna programa.

Prvi ovogodišnji koncert na Gradini održava u četvrtak, 13. srpnja kada će Hari Mata Hari i prekrasnom ambijentu izvesti neke od svojih brojnih hitova. Koncert započinje u 21.30 h, a ulaznice su u prodaji u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu ili u sustavu mojekarte.hr.

Back To Top