UA-52395193-1 Skip to content

Stilske vježbe rasprodale Trsatsku gradinu!

Najdugovječniji glumački par – Lela Margitić i Pero Kvrgić i ovoga su puta maestralnom izvedbom dokazali kako Stilske vježbe uistinu zaslužuju svoj kultni status. Pred brojnim auditorijem Ljeta na Gradini, ispričali su istu zgodu iz svakodnevnog života te do suza nasmijali publiku koja je izvedbu pratila gromoglasnim pljeskom.

Iako se predstava održava neprekidno od 1968. godine, interes publike ne jenjava, dapače, Stilske vježbe mame ljubitelje kazališta već desetljećima i pri svakoj izvedbi traži se karta više. Ovoga puta izvedba je bila pod zvijezdama, na prekrasnom ambijentu Trsatske gradine gdje je publika uživala u predstavi ovih velikana hrvatskog glumišta, nastaloj pod redateljskom palicom Tomislava Radića, kojem je roman Stilske vježbe Raymonda Queneaua svojevremeno poslužio kao predložak za stvaranje ovog kazališnog majstorskog djela.

Ova nadasve neobična, inovativna i virtuozna izvedba koja već godinama putuje tramvajem broj 11 i ovoga je puta dokazala kako je doista predstava za sva vremena i predstava za sve generacije.

Već u utorak, 25. srpnja na Gradini slijedi jazz koncert kojeg izvode gosti – East Riding Senior Wind Band i East Riding Youth Jazz Orchestra. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Back To Top