UA-52395193-1 Skip to content

Sve je spremno za modnu manifestaciju CITY 45 20, modnu bajku Trsatske gradine!

Na Trsatskoj gradini održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena modna manifestacija CITY 45 20 koja petu godinu Gradinu pretvara u modnu pistu s najljepšim pogledom.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić – organizator Ljeta na Gradini, Željka Budić, centar managerica ZTC-a Rijeka, Mariza Butorac, vlasnica Cro Design Studio butika, Džana Ravlić, dizajnerica i Marija Mažar, organizatorica manifestacije koja u svom imenu nosi početak koordinata grada Rijeke.

CITY 45 20 ove godine Gradinu vraća u povijest te joj donosi elemente tradicije kroz nosive i predivne kreacije domaćih dizajnera.

Prvi put na Trsat dolaze Hunić Design Sisters čija obitelj radi nošnje, kreativne sestre preuzele su dio posla i stvaraju kreacije u koje je utkana raskoš i ljepota svih krajeva Lijepe naše, predstavit će se i Showroom Antonela iz Istre koja će donijeti istarsku čaroliju i tradiciju, Ingrid Rojc koja donosi dašak etno egzotike nadahnut Afrikom, zanimljivu priču i inspiraciju donosi i Trgovačko-tekstila škola iz Rijeke kojoj je ovo premijerno predstavljanje na Gradini.  Raskoš domaćeg dizajna donosi nam Cro Design Studio butik iz Rijeke, dom domaćih dizajnera već 13 godina, posebnost je što će ovaj izlazak nositi naše Riječanke svih generacija naglašavajući upravu onu poruku koju je manifestacija imala i u kampanji, ljubav prema sebi, drugima i životu, onda nastupa moda kao šećer na kraju izgleda svake žene.

Posebnu haljinu nadahnutu čestom riječkom pojavom –  kišom, predstavit će Džana Ravlić i Sally atelier. Haljinu će pratiti nastup plesne skupine Trinity & co., a u izradi se pridružila  još jedna umjetnica kako bi kreacija zasjala u punom sjaju nakon nekoliko tjedana priprema, promišljanja i izrade.

Glazbeni dio uveličat će Lucija Stipanović, velika glazbena nada kao i zbor GIMPL, radi se o izvedbama koje će oplemeniti ovu posebnu večer te modi dodati dodatnu dozu umjetnosti.

Ulaz na reviju je slobodan, manifestacija počinje u 21:30h, a manifestaciji prethode panel diskusije na temu mode i ljepote koje će se održati u Teatro Lounge Baru u četvrtak, 12. srpnja, u 19 sati. Novitet ove godine je prilika da čujemo sve one uključene u rad modne i beauty industrije te saznamo s kojim se izazovima susreću radu, kako ih možemo podržati i na kraju da čujemo što se događa „behind the scene“ ovih popularnih djelatnosti.  Imat ćemo priliku čuti Mirelu Ilenić, direktoricu razvoja branda Skinfinity, Vivianu Kalmar, dr. dentalne medicine, Ester Gallo, blogericu, Filipa Gržinčića, fotografa, Željku Budić, centar managericu ZTC-a, te dizajnerice Andreu Anić Dokmanović i Džanu Ravlić.

Moda s porukom, moda s temeljima, ljepota domaće mode i najljepši ambijent!

Sljedeće što nas u sklopu Ljeta na Gradini očekuje je Gradina Dance Art, manifestacija inspirirana plesom u izvedbi skupine Ri Dance koja se održava u četvrtak, 12. srpnja.“

 

Vedran Babić, organizator Ljeta na Gradini:

„Prije pet godina kada smo preuzimali organizaciju Ljeta na Gradini ideja je bila da platforma programskog sadržaja budu originalne tematske manifestacije koje će iz godine u godinu rasti, nadograđivati se i stvarati svoju prepoznatljivost. CITY 45 20 je upravo na tom tragu i na to smo izrazito ponosni jer manifestacija iz godine u godinu raste i prepoznata je u našem gradu, ali i šire. Čestitam Mariji na organizaciji i preuzimanju inicijative od prve godine te što smo zajedno ovu manifestaciju u protekle četiri godine uspješno proveli, a ne sumnjam kako ćemo u istom tonu i nastaviti. Što se tiče Ljeta na Gradini, manifestacija 4000 svijeća na Gradini odgođena je zbog nepovoljnih vremenskih prilika, a javnost će kroz nekoliko dana biti obaviještena o novom terminu.“

Željka Budić, centar managerica ZTC-a Rijeka:

“Izuzetno nam je drago što će ZTC i ove godine popratiti modnu manifestaciju CITY 45 20 koja iz godine u godinu poprima sve ljepše i originalnije oblike. Moram naglasiti da je gđa. Marija Mažar ambasadorica Grada Rijeke u kontekstu mode i drago nam je što kao trgovački centar možemo izaći iz postojećih okvira i u ovom prekrasnom ambijentu Trsatske gradine popratiti cjelokupnu reviju.”

 

Mariza Butorac, vlasnica Cro Design Studio butika:

„CRO DESIGN STUDIO je butik koji već 13 godina prodaje odjeću isključivo domaćih dizajnera i ova manifestacija je odlična platforma da se predstavimo publici. CITY  se održava  u ovom predivnom ambijentu Gradine koja je jedan od simbola našeg grada i taj spoj mode i ljepote je izuzetno komplementaran. Odlučili smo se za varijantu izlaska sa stvarnim ženama, s obzirom da našu odjeću i nose stvarne žene, a za ovu su priliku same izabrale odjeću koja odgovara njihovoj osobnosti i stilu.“

 

Džana Ravlić, dizajnerica:

“Zahvaljujem Mariji što imam čast ove godine izraditi posebnu haljinu za ovu priliku. Bez obzira na dugogodišnji rad koji imam iza sebe, ovo mi je bio istinski izazov i ovo će biti zaista nešto posebno. Zadatak nije bio nimalo lak, tim je u pripremama već gotovo mjesec dana, uz pomoć Alme Art koja je oslikala haljinu. Znamo da je morčić zaštitni znak ovog kraja pa je morčić i jedan od motiva koji će se naći na haljini.”

 

Marija Mažar, organizatorica modne manifestacije CITY 45 20:

„Ovim putem se zahvaljujem svim sudionicima, Gradina će ove godine zasigurno zablistati u posebnom modnom duhu. Polazna točka bila je prvenstveno komplimentirati Gradini, puštanje njezine izvornosti te uljepšavanje kroz ovu posebnu večer. Predznak ove manifestacije je moda jučer – danas – sutra i kroz kampanju smo razmišljali kako je moda šećer na kraju, a takva će biti i ova večer na Gradini.“

Back To Top