UA-52395193-1 Skip to content

Tim radio korza osvojio gradinu znanja na poduzetničkom natjecanju visoke poslovne škole par

PAR Poduzetnički kamp, poduzetničko natjecanje u području design thinkinga, održavalo se tijekom ovog tjedna u Rijeci, a kulminiralo je bogatim programom u četvrtak, na Trsatskoj gradini. Pod nazivom Gradina znanja, Visoka poslovna škola PAR transformirala je Trsatsku gradinu u tvornicu kreativnih ideja. Red predstavljanja vrhunskih riječkih projekata, red studentskih kreativnih prezentacija, red glazbe mladih talenata, stvorili su jedinstvenu atmosferu u neponovljivom ambijentu.

Pobjednici petog izdanja poduzetničkog natjecanja PAR-ovog PPK projekta su članovi tima Radio Korzo koji su, prema mišljenju stručnog žirija, sinoć prezentirali najbolje rješenje za problem definiran od strane riječkog lokalnog radija. Žiri su činili redom organizatori i partneri PPK projekta, predstavnici tvrtki koje su identificirale i definirale probleme i mentorirali studente tijekom četiri dana programa – doc. dr.sc. Gordana Nikolić (Visoka poslovna škola PAR), mr.sc. Andrija Vitezić (Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke), Emina Višnić (Rijeka 2020 d.o.o.), Sanja Luić Pirc (Specijalna bolnica Medico), Jana Bubnič Arčanin (Radio Korzo) i Luka Cetina (Silos Group).

U natjecanju je sudjelovalo ukupno četiri tima koji su pohađali radionice na temu Design Thinking tijekom četiri dana PAR-ovog programa. Pobjednički tim je za jedan bod razlike nadmašio tim EPK – Rijeka 2020, koji je završio na drugom mjestu dok su trećeplasirani bili tim Specijalne bolnice Medico, a četvrti tim Hrvatske gospodarske komore, ujedno glavnog pokrovitelja ovog događaja. Unatoč tomu, svi su timovi osvojili vrijedne nagrade, za što su se pobrinuli sponzori i partneri – Gradska knjižnica Rijeka je darovala četiri godišnje članarine, Rijeka 2020 osigurala je besplatne kotizacije za seminar u svojoj organizaciji, Startup inkubator Rijeka darovao je prigodne poklon pakete, Radio Korzo za pobjednike organizira Dan na radiu, dok je Visoka poslovna škola PAR osigurala edukacijski fond u vrijednosti od ukupno 7.000,00 kn za sve sudionike.

PPK je do sada bilo poznato kao riječko startup natjecanje, no ove je godine njegov koncept promijenjen, pojasnila je dekanica Nikolić; „Ove godine smo se odlučili jače povezati s tvrtkama iz našeg okruženja i zajedno s ostalim organizatorima došli smo do novog koncepta koji se pokazao uspješnim. Naglasak je na poduzetništvu i inovativnom pristupu rješavanju problema kroz metodologiju Design thinkinga. Drago mi je što je odaziv tvrtki bio izvrstan i očekujem kako će slijedeća godina biti još bolja“. PAR kamp i njegova završnica u sklopu Ljeta na Gradini pokazali su na jedinstven način kako spojiti gospodarstvo i visoko obrazovanje te to učiniti i zabavnim.

Manifestacija Baltazar na Gradini, kojom se zaključuje ovogodišnji program Ljeta na Gradini, održat će se u utorak, 05. rujna s početkom u 18:00 sati. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Back To Top