UA-52395193-1 Skip to content

Trsatski kaštel dobio Googleov Zlatni pin, među 10 je najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj

Nagrada koja se dodjeljuje temeljem ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa dodijeljena je za 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj

Tvrtka Google prvi je puta u Hrvatskoj dodijelila nagradu Zlatni pin u kategoriji »Dvorci i palače«. Nagrada koja se dodjeljuje temeljem ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa dodijeljena je za 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj, a među njima je i Trsatski kaštel.

 

Veličanstveni, impresivni, raskošni

Među dobitnicima su veličanstveni, impresivni, raskošni dvorci i palače koje svojim jedinstvenim izgledima i brojnim legendama oživljavaju duh prošlih vremena i pričaju priču o bogatoj prošlosti Hrvatske.

Od arheoloških lokaliteta, srednjovjekovnih gradova, romantičnih jezera i parkova pa sve do remek djela rimske arhitekture – izvanredne građevine s poučnim pričama i prekrasnim pogledima osvojile su srca posjetitelja i korisnika Google Mapsa koji su im dodijelili visoke ocjene, izvijestili su iz Googlea.

Uz Trsatski kaštel među nagrađenima su i dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza.

Za sve koji žele više saznati o hrvatskim dvorcima i palačama Google je pripremio e-knjigu »Putevima dvoraca i palača«.

 

Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

 

Priznanje korisnika i putnika

– Nakon tri godine uspješnog provođenja projekta Zlatni pin u Poljskoj, ponosni smo što se projekt proširio i na druge zemlje, uključujući i Hrvatsku.

Hrvatska ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu te posjeduje niz skrivenih dragulja koje vrijedi otkriti i upoznati. Nagrada Zlatni pin je posebno priznanje jer, iako ga dodjeljujemo mi kao tvrtka, on je zapravo priznanje korisnika i putnika koji su posjetili mjesto.

Zahvaljujući njihovom angažmanu i ocjenama, nagradili smo deset dvoraca i palača s kipićima Zlatni pin, izjavio je Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatic.

 

Izvor: NL, Foto: Ana Križanec

Back To Top