UA-52395193-1 Skip to content

TURfest po prvi puta na Trsatskoj gradini

Danas je u prostoru Ri Infa održana konferencija za medije povodom najave manifestacije “TURfest” koja se održava u nedjelju, 10. rujna na Trsatskoj gradini. Na konferenciji za medije sudjelovali su gospođa Esma Halepović Đečević – potpredsjednica Hrvatsko – turskog društva Rijeka, Kornelija Balas – predstavnica sponzora Kentbanke i gospodin Vedran Babić – producent manifestacije.

Projekt TUR fest je kulturno – gastro – modni event koji se održava u organizaciji Hrvatsko – turskog društva Rijeka u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre s ciljem prezentacije turskih običaja i tradicije. Cilj projekta je međusobno upoznavanje s kulturnim dosezima obaju naroda, ali i razmjena tradicijskih vrijednosti, čime se unaprijeđuje upoznavanje različitosti koje nas obogaćuju. Osim programskog dijela posjetitelji će moći pogledati i izložbene kornere Hrvatsko – turskog društva Rijeka, Kentbank-e, TIKE, ZTC-a, Jeordie’s-a, korner s gasto ponudom, ali i izložbu slika u prostoru spilje. Posjetiteljim će se u sklopu mini modne revije predstaviti priznata turska modna kreatorica Esma Kazim, Salon Marie, Sally atelier, nakit Zlatna kiša i Tara Fashion.

Esma Halepović Đečević:

”Hrvatsko – tursko društvo Rijeka je prepoznatljivo cijeli niz godina na našem području. Ove godine bilježimo 22 godine našeg djelovanja. Drago nam je da je to jedno od rijetkih društava prijateljstva koje djeluje dugi niz godina.  Društvo je prepoznatljivo ne samo u Hrvatskoj nego i daleko šire po našim projektima. Drago nam je da projekt TURfest možemo ostvariti u Rijeci. Ovu smo manifestaciju zamislili kao predstavljanje turske tradicije i hrvatske kulture kroz niz segmenata. Mislim da ćemo pobuditi sva osjetila ovim događajem, a namjera nam je da ovaj festival, koji ove godine održavamo po prvi puta, postane naša tradicija.”

Kornelija Balas:

“KentBank od svog dolaska u Rijeku prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu. Vrlo rado i aktivno sudjelujemo u različitim aktivnostima posebno multikulturalnim i umjetničkim. KentBank je dio Turske Suzer Groupe i u Hrvatskoj uspješno poslujemo već 6 godina. Prema poslovnim rezultatima u 2016. godini, KentBank je najbrže rastuća banka u Hrvatskoj, prilagođena potrebama klijenata. Rad HTDR-a pratimo i podržavamo već nekoliko godina kroz razne projekte. Sa zadovoljstvom smo prihvatili sudjelovanje u organizaciji prvog TUR FESTA te vjerujemo da će se ova zanimljiva manifestacija dopasti Riječanima i tako pronaći svoj stalni termin u bogatom kalendaru događanja u našoj Rijeci.”

Vedran Babić:

“Ideja ovog festivala je bila staviti cijeli prostor Trsatske gradine u funkciju programa, kako bi sve posjetitelje proveli kroz ovaj prekrasan prostor. Sadržajni dio ovog festivala će biti predstavljen kroz nastupe turskih i hrvatskih glabenika. S turske strane nastupiti će bend “Yarkın Trio”, dok će Hrvatsku predstavljati akademska violinistica Iva Štefančić, u modnom dijelu publici će se predstaviti priznata turska modna kreatorica Esma Kazim. Gastronomija će također biti zastupljena u dva dijela, kao i onaj dekorativni ambijentalni dio.”

Početak programskog dijela je u 19.30 h, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Back To Top